DHCH 2018
Image default
Woning en Tuin

De verschillende interieurstijlen: een overzicht

Een bepaalde interieurstijl zegt veel over u. Het zegt in welk soort omgeving u zich het prettigst voelt en waar u het thuisgevoel ervaart. Er zijn dan ook talloze soorten interieurstijlen, waarbij soms bepaalde stijlen gecombineerd worden. Wat zijn momenteel de meest gekozen interieurstijlen? Hieronder vindt een overzicht van de belangrijkste stijlen, voor als u wat inspiratie zoekt.

Landelijke stijl

De landelijke interieurstijl wordt gekenmerkt door de warme en gezellige huiselijke uitstraling. Deze stijl heeft wat weg van een typische Engelse cottage stijl. Er wordt veel gebruik gemaakt van warme materialen, zoals hout, brons en stof. Kleuren worden sober gehouden en er komen vooral veel natuurlijk kleuren terug. Grijs, beige en zandkleuren doen het in een landelijke interieurstijl goed. Door het gebruik van veel hout kan een landelijke interieurstijl wat klassiek overkomen, maar dit kunt u voorkomen door ook moderne materialen te gebruiken. Een landelijke interieurstijl kan dus ook heel goed modern zijn.

 

Moderne stijl

Een moderne interieurstijl is vooral heel minimalistisch. U maakt in dit interieur niet zoveel gebruik van allerlei accessoires. Wel kunt u één of enkele opvallende accessoires gebruiken die als blikvanger door moeten gaan. Ronde en sierlijke vormen komen in een modern interieur niet voor. De belijning is vooral strak en recht. Dit kunt u overal in terug laten komen, zoals de meubels en de verlichting. Wit is meestal de hoofdkleur in een moderne interieurstijl. Dit geeft een clean en ruimtelijk effect. Om te voorkomen dat uw moderne interieur wat steriel oogt, kunt u één wand in een opvallende contrastkleur schilderen of behangen.

 

Klassieke stijl

In een echte klassieke interieurstijl wordt veel gebruik gemaakt van ronde en sierlijke vormen. Meubels mogen rijkelijk versierd zijn en u mag ook gebruikmaken van antieke meubels. U hoeft niet zuinig te zijn met klassieke stofsoorten, zoals suède, of zijde. Donkere maar warme kleuren zijn tekenend voor een klassieke interieurstijl. Donkerrood, donkerpaars en donkergroen zorgen voor de warme uitstraling van het interieur. U hoeft niet altijd gebruik te maken van antiek. Er zijn ook veel moderne meubels te koop met een klassieke look.

 

Industriële stijl

De industriële interieurstijl voert u terug naar de grote fabriekshallen uit de 18e en 19e eeuw. Er wordt gebruikgemaakt van ruwe en onafgewerkte materialen, zoals een bakstenen muur, ruw houten vloeren en zware houten meubels. Ook metaal en chroom kan goed in een industriële woonstijl gebruikt worden. De basiskleuren van dit interieur zijn wit, grijs en zwart, wat heel goed te combineren is met diverse metaalsoorten.

Luxueus interieur

Een luxueuze interieurstijl hoeft niet direct één bepaald soort interieurstijl te zijn. In principe zijn van alle interieurstijlen ook een luxe interieur te maken. Wilt u uw interieur luxueus inrichten? Dan is het van belang dat u enkel werkt met kwalitatieve en hoogwaardige materialen. Kwaliteit en tevens comfort is de basis van een luxe interieur. Ook de afwerking moet perfect zijn, zoals sierlijsten en plinten. Hiermee maakt u een luxe interieur perfect af.

Bekijk ook onze interessante pagina’s.

 

https://www.luxeinterieur.be/