DHCH 2018
Image default
Aanbiedingen

Een duurzame lifestyle

Tegenwoordig hebben veel mensen de behoefte hun ecologische voetafdruk te minimeren. Dit kan op verschillende manieren. Als ook jij iets wilt doen om duurzamer te leven dat is deze blog echt iets voor jou. Wij geven je namelijk de nodige handvatten voor een duurzame lifestyle.

Tweedehands

Wie van mening is dat altijd alles spiksplinternieuw moet zijn heeft het volledig mis. Immers zijn er genoeg voordelige aanbiedingen te vinden die uit de tweede hand komen. Denk hierbij aan meubilair, kleding of tweewielers zoals scooters en fietsen. Ben jij op zoek naar tweedehands fietsen in Deventer? Bekijk dan gerust eens de website van Roto Tweewielers. Hier vind je binnen no time een tweedehands fiets van goede kwaliteit. Overigens is fietsen sowieso veel beter voor het klimaat, dus je slaat twee vliegen in één klap.

Regionale producten

Wanneer jij in de supermarkt rondloopt, merk je vast en zeker dat allerlei producten uit het buitenland komen. In sommige gevallen kan het ook niet anders, omdat bijvoorbeeld vruchten als ananas, mango of bananen niet in onze omgeving groeien. Als je duurzamer wilt leven, dan is het beter om groente en fruit uit de regio te kopen zoals bijvoorbeeld appels, aardappels, radijsjes, wortels en koolrabi. Dit zijn evengoed gezonde tussendoortjes, maar wel veel beter voor het klimaat.

Re-use

Meubilair kun je in de meeste gevallen oppimpen en in een nieuw jasje steken. Op internet en diverse kringloopwinkels zijn genoeg meubels te vinden die erop wachten een leuke opfrisbeurt van je te krijgen. Vaak kosten deze schatten nog niet eens de helft in vergelijking tot het nieuwe meubilair uit meubelzaken. Je spaart je dus een hoop geld en hebt daarnaast een unicaat in huis staan waar iedereen jaloers op zal zijn.

Ledverlichting

Wist je dat gloeilampen en halogeenlampen slecht zijn voor het milieu? Dit soort verlichting zet namelijk maar vijf procent van de energie om naar licht. De rest van de energie wordt verspild om de lamp op te warmen. Daarentegen verbruiken Led Lampen negentig procent minder stroom en hebben een langere levensduur. Een bewuste keuze dus.

https://www.rototweewielers.nl/