DHCH 2018
Image default
Kinderen

Fietsen: een beter vervoermiddel

Fietsen: een beter vervoermiddel

Naar buiten gaan en fietsen is altijd de groenste manier om op je bestemming te komen. Dit is in principe de meest efficiënte manier van transport. Fietsen hebben geen brandstof en geen externe kracht nodig om te bewegen. Je kunt gemakkelijk door de stad reizen terwijl je fit blijft. Merk op dat het ook minder ruimte in beslag neemt en minder vervuiling per afgelegde kilometer veroorzaakt. Fietsen zoals een kinderfiets 14 inch zijn gebouwd om tientallen jaren mee te gaan met slechts kleine reparaties en onderhoud. Fietsen als vervoermiddel stimuleert ook een actieve levensstijl en verbetert de volksgezondheid. Denk er dus eens goed over na. Koop niet zomaar een nieuwe auto als het niet nodig is. Je zou kunnen overwegen om een fiets te kopen. Je kunt meer geld besparen dan als je een auto koopt.

Fietsen is goed voor je!

Fietsen is een geweldige manier om in vorm te komen en je kernspieren te versterken. Het verhoogt het energieniveau en vermindert angst. Een van de grootste voordelen van fietsen is dat het je algehele functie in je onderlichaam verbetert en je beenspieren versterkt zonder je gewrichten te overbelasten. Over het risico op hoge bloeddruk of diabetes hoeft je je niet veel zorgen te maken. Door een paar keer per week een ritje te maken, kun je deze risico’s namelijk verminderen. Daarnaast zal het ook je uithoudingsvermogen vergroten. Je kunt in je eigen tempo gaan. Neem pauzes wanneer je ze nodig hebt. Vergeet je fiets niet af te sluiten met een sleutelhouder als je op je bestemming bent. Het is een geweldige manier om je hoofd leeg te maken – hoe stressvol de dingen ook zijn. Alles zal beter lijken als je op de fiets stapt en begint te fietsen.

Geestelijke en emotionele gezondheidsvoordelen

Fietsen biedt aanzienlijke mentale en emotionele gezondheidsvoordelen. Het eerste voordeel is dat fietsen je een gevoel van vrijheid geeft. Je bent de baas bent over je leven. Het vermindert niet alleen je stress, maar ook de negatieve gedachten. Met deze training kan je het depressie niveau verlagen en je humeur verbeteren. Het tweede is dat fietsen je helpt om je minder eenzaam te voelen. Je kunt vrienden maken met je mede fietsers praten over willekeurige dingen, zoals het hebben van een strandtas met rits. Het enige dat je nodig hebt, is een beetje zelfdiscipline om dit te bereiken. 10 tot 20 minuten fietsen kan je humeur en algehele geestelijke gezondheid helpen verbeteren. Daarom moet je nu beginnen met fietsen. Als je nog niet kan fietsen is het nooit te laten om te leren. Het biedt namelijk ook voordelen voor je mentale en emotionele gezondheid.

Voordelen voor je lichamelijke gezondheid

We kunnen het er allemaal over eens zijn dat fietsen een perfecte manier is om je lichamelijke gezondheid te verbeteren. Het grootste deel van je spiergroep wordt verder versterkt door te fietsen. Hoe? Het is erg simpel. Fietsen zal helpen om je spieruithoudingsvermogen en balans te vergroten. Elke keer dat je fietst, voel je de spieren op je lichaam. Er is een onwaarschijnlijke kans dat je geblesseerd raakt, aangezien je spieren goed zijn gebouwd. Constante fietsoefeningen zullen je botten sterker maken, zelfs als het eng en vermoeiend is. Denk dus eens aan fietsen als je vastbesloten bent om onnodige calorieën in je lichaam te verbranden.