DHCH 2018
Image default
Woning en Tuin

Een nieuwe woning: waar moet je aan denken?

Misschien heb je er wel maanden op zitten wachten en nu eindelijk is het zo ver: je gaat verhuizen naar je nieuwe woning. Erg leuk en een spannende tijd breekt aan. Er zijn veel dingen waar je aan moet denken en door alle stress die een verhuizing met zich meebrengt, kunnen we ons voorstellen dat je een paar dingen over het hoofd ziet. Daarom nemen wij kort even een paar dingen met je door. Deze dingen worden gemakkelijk over het hoofd gezien.

Egaliseren tegelvloer

Je hebt de felbegeerde sleutel van je nieuwe huis in handen. Eindelijk! Het is goed om je nieuwe huis al helemaal naar wens te ‘verbouwen’. Nog voordat je je meubels gaat verhuizen. Deze staan namelijk alleen maar in de weg en kunnen beschadigd of vuil raken. Dus begin al voor de verhuizing met het verven van de muren en het leggen van een nieuwe vloer. Het is belangrijk dat je, vóór je een nieuwe vloer gaat leggen, de vloer eerst doet egaliseren. Het egaliseren van een tegelvloer bijvoorbeeld, kan je zelf doen. Het egaliseren van een tegelvloer zorgt er voor dat de vloer volledig recht is. Dit voorkomt later beschadigingen in je tegels. En dat is natuurlijk zonde. Je tegelvloer egaliseren kan je ook door een professioneel bedrijf laten doen als je zelf niet genoeg kluservaring hebt.

Inrichting ruimtes

Bekijk ook alvast hoe je je ruimtes in wilt richten. Ga je nieuwe meubels kopen? En waar komen die precies te staan? Maak alvast een plattegrond en deel je kamers in. Tijdens de verhuizing is het namelijk wel zo gemakkelijk om meteen alles op de juiste plek te zetten. Dit voorkomt veel ellende. Als je huis al vol staat, wil je niet nog steeds met meubels van de ene naar de andere ruimte sjouwen. Dus maak een planning met plattegrond en zet (met name) zware meubels direct op hun nieuwe plek.