DHCH 2018
Image default
Aanbiedingen

Er was maar één ding

werk zoeken

Als coach merkte ik dat sommige klanten op die eerste schooldag net als ik waren. Ze hielden van te veel dingen om er maar één te kiezen. Ze wilden constant nieuwe dingen ontdekken, verschillende dingen proberen, leren, maar de studie diende geen specifiek doel. Ze waren vaak briljant intelligent, getalenteerd op verschillende gebieden. Ze bespraken graag wat ze op dat moment aan het doen waren. Interessante, energieke en vooral blije mensen! Er was maar één ding dat hen dwars zat – hetzelfde gebeurde bij mijn studie – ze konden geen specialisatie kiezen.

En toen begon ik te beseffen dat we ons niet alleen anders gedragen dan de meeste andere mensen. We zijn waarschijnlijk anders gemaakt dan zij. Op zoek naar aanwijzingen die konden helpen, begon ik te lezen over de groten – over Aristoteles en Goethe, Leonardo da Vinci en Benjamin Franklin – over degenen wier interesses veelomvattend waren.

Toen ik door de boeken, dagboeken en brieven keek, merkte ik iets vreemds op: het lijkt erop dat het voor geen van hen een probleem was dat ze niet beperkt waren tot één enkel gebied. Ze gingen volledig vrijuit van het ene onderwerp naar het andere en leken geen spijt te voelen voor het gooien van onafgemaakte projecten (zelfs als ze al waren betaald, zoals het geval was met Leonardo). In feite vestigde geen van hen zich op een bepaald gebied van activiteit, maar ze voelden niet de behoefte om hiervoor excuses te maken of zich te verontschuldigen. Hoe hebben ze dat gedaan? Wie gaf hen het recht om alles te doen wat hen fascineerde?

https://vacatures.today/cat/Accounting11.html

https://www.vindazo.be