DHCH 2018
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat doet een CO2 generator precies?

Wat doet een CO2 generator precies?

Kooldioxide (CO2) generatorsystemen verbranden aardgas (NG) of propaan (LP) om CO2 te produceren. Het verbranden van deze brandstoffen genereert tijdens het verbrandingsproces kooldioxide, warmte en vocht. Deze generatoren hebben een debietmeter die de brandstofstroom in het systeem regelt die vervolgens wordt verbrand met behulp van een waakvlam op de brander. Veel van de nieuwere ontwerpen van brandergeneratoren hebben een omkantelfunctie (uitschakeling bij ongelijkmatige verbranding die helpt bij het veroorzaken van brand) of produceren koolmonoxide dat dodelijk is voor mensen en planten. Bij sommige modellen kunt u ook koude lucht naar de ene kant van de CO2 generator brengen, deze afkoelen en warme lucht opnemen om de andere kant van de generator af te voeren. Als warmteopwekking een probleem zal zijn voor uw tuin, wilt u een van deze kopen om warmteophoping te voorkomen.

CO2-verrijking

Deze generatoren zullen ongeveer 12.000 – 28.000 aan warmte produceren, wat voldoende is om een heel huis voldoende te verwarmen. Als je koolstofdioxideverrijking gebruikt, moet u een goede luchtcirculatie hebben voor een gelijkmatige verdeling van CO2, zodat planten het adequaat kunnen opnemen. Kooldioxidegeneratoren kunnen elke fossiele brandstof verbranden, hoewel het het beste is om alleen hoogwaardige soorten te gebruiken. Kerosine is een ander type dat werkt voor CO2-verrijking, hoewel kerosine van lage kwaliteit zwavel bevat en planten kan schaden, dus gebruik altijd de hoogste kwaliteit kerosine of brandstof die beschikbaar is.

CO2-generator

Zorg ervoor dat u een propaantank nooit volledig vult, aangezien deze uitzet / krimpt bij temperatuurveranderingen en brandbaar gas uit de drukopening kan laten ontsnappen als deze te vol is. Propaan- en aardgasgeneratoren zijn ongeveer vier (4x) keer goedkoper in gebruik dan CO2-emittersystemen in flessen. Maar de installatiekosten zijn hoger, de brandstofkosten zijn minder duur en de efficiëntie van branders is beter gezien de hoeveelheid CO2 die vrijkomt. Een gallon propaan kost €1,20 – €6,00 per gallon, afhankelijk van waar je woont, met een gemiddelde kostprijs van €2,00 – €3,00 per gallon. Een gallon propaan bevat 36 kubieke voet gas en meer dan 100 kubieke voet CO2 (elke kubieke voet propaangas produceert 3 kubieke voet CO2). Afhankelijk van de grootte van de kweekruimte kan ze een gallon of meer per dag gebruiken, dus als het een gallon per dag is, kost het €60,00 per maand of meer. Een pond brandstof produceert 1,5 liter water en 21.800 BTU’s aan warmte, dus als je kamer kleiner is dan 500 kubieke voet, wordt het niet aangeraden om een generatorsysteem aan te schaffen en te laten draaien. U kunt beter een CO2-cilinder gebruiken die geen warmte afgeeft.

CO2-pictogram

CO2-generatoren kunnen giftige gassen afgeven als de brandstof niet goed wordt verbrand en het belangrijkste giftige gas dat wordt geproduceerd door onjuist verbrande brandstof is koolmonoxide. Dit is te zien aan het gas dat verbrandt met een rode vlam. Als het gas met een blauwe vlam brandt, wordt het op de juiste manier verbrand. Een CO2-monitor is nodig als u gevoelig bent voor hoge gasniveaus of in het algemeen als u zeker wilt weten dat de juiste hoeveelheden CO2 aan uw tuin worden toegevoerd.

Bent u ook op zoek naar een goede CO2 generator? Via onze website kun je deze snel en gemakkelijk aanschaffen.

https://www.ecogardenshop.com/nl/klimaatbeheersing/co2/co2-generatoren/