DHCH 2018
Image default
Woning en Tuin

Glazen schuifwanden, de oplossing voor uw veranda

Een moderne wintertuin is, net als een open veranda, een uiterst functionele ruimte waarmee u een overkapping kunt transformeren in een ruimte die het hele jaar door kan worden gebruikt. Door glazen schuifwanden te plaatsen rondom uw veranda creëert u namelijk een heuse wintertuin. Dankzij de nieuwe, omsloten buitenruimte kan de wintertuin gebruikt worden voor veel meer activiteiten dan een gewone veranda. De glazen schuifwanden bieden dan ook meer dan alleen bescherming tegen de elementen.

Glazen schuifwanden: een veelzijdige oplossing

Als je het geluk hebt dat je een mooie veranda hebt, is het ideaal om van de veranda een woonkamer of een gezellige zitkamer te maken. Dankzij de dichte muren die je met glazen schuifwanden kan creëren, kun je meubels en kleden gebruiken in jouw wintertuin. Immers liggen ze daar droog en warm en heeft u mooi uitzicht over de tuin. Als de veranda dichtbij de keuken ligt, is het een goede oplossing om uw veranda als eetkamer te gebruiken. Naast dat u tijdens de maaltijden van een aangenaam uitzicht kunt genieten, kunt u in de zomer ook buiten lunchen of dineren door simpelweg de glazen schuifdeuren te openen.

Meer toepassingen voor uw wintertuin

Meer informele oplossingen zijn onder meer de inrichting van een studieruimte, een speelkamer of gewoon een kamer voor thuisentertainment. De natuurlijke verlichting die van buiten komt door de glazen schuifwanden, zorgen ervoor dat elke activiteit overdag kan worden uitgevoerd, terwijl u ’s avonds kunt vertrouwen op een van de vele buitenverlichtingsoplossingen om uw veranda altijd optimaal te kunnen benutten.

Ten slotte kan de wintertuin ook zijn oorspronkelijke functie vervullen als kas voor het kweken van bloemen en planten die geschikt zijn voor gesloten omgevingen en gevoelig zijn voor koude temperaturen. Tevens dus een mooie plek om uw potplanten ’s winters te beschermen tegen weersinvloeden en vorst.

Als de veranda al gebouwd is, hoeft u alleen nog maar de glazen schuifwanden te plaatsen. U kunt direct genieten van het effect van deze schuifwanden en haalt zo veel meer gebruik en plezier uit uw veranda.

https://degoedkoopsteveranda.nl/glazen-schuifwand

Gerelateerde artikelen

Hoe financier je een Tiny House?

Wanneer kunt u het beste uw huis verkopen?

Diverse steensoorten