DHCH 2018
Image default
Internet

Het beste internet dat bij jou past

Snelheid passend bij jouw internet gebruik

Indien je veel gebruik maakt van het internet is het de bedoeling dat je de snelheid kiest afgestemd op jouw gebruik. Download je veel en kijk je veel films? Dan is snel internet als glasvezel zeker een aanrader. Doe je eenvoudige dingen op internet zoals berichten schrijven, surfen en posten op social media. Dan is gemiddeld internet ook prima te doen. Het geld hoe meer je zware bestanden upload en download hoe sneller en hoe beter internet dient te zijn. Natuurlijk leven we in anno 2020 en snel internet is niet meer weg te denken aan deze digitale maatschappij. Je kunt veel besparen op je internet verbinding zonder verlies van kwaliteit. Kies het pakket dat bij jouw en je huisgenoten hun gebruikersgedrag past. Vele aanbieders bieden snel en stabiel internet voor een lage prijs. Goedkoop internet krijgen hoeft niet moeilijk te zijn want je kunt internet vergelijken bij vele aanbieders. Keuze genoeg dus.

Wat is mogelijk?

Internet via glasvezel is mooi meegenomen. Maar niet iedere woning kan worden aangesloten op een glasvezel verbinding. Daar moet je goed op letten voordat je een contract afsluit. Tevens kun je naast internet ook TV en (onbeperkte) vaste telefonie nemen. Vaak bespaar je flink op kosten als je dus een alles in 1 pakket neemt. Het budget wat je voor internet kunt betalen is het beste te berekenen samen met wat je voor alle vaste laten kwijt ben denk aan huur, elektriciteit etc. Internet hoeft niet duur te zijn om snel en stabiel te zijn. Zo rekent de ene provider fors meer voor internet dan de andere provider. Het totaalplaatje van al jouw lasten bepaald dus het geschikte budget voor internet in jouw huishouden.

Extra’s betekend ook extra kosten

Indien de provider je vele extra’s wil aanbieden kun je beter deze weigeren. Dit omdat extra’s juist extra kosten met zich meebrengen ook al denk je alles top te willen hebben zoals extra TV kastjes, extra routers etc. maar dat is lang niet altijd nodig. Natuurlijk is het fijn dat je kunt genieten van jouw favoriete film of sportzender en dan is een extra zender een leuk idee maar laat het niet teveel oplopen want dan kom je alsnog duur uit. Hou het een beetje bij de basis want budget is wel het meest belangrijke. Je moet natuurlijk ook je andere lasten nog in de maand kunnen betalen. Goedkoop internet wordt vaak aangeboden bij een alles in een pakket maar dat hoeft niet. Ook los internet vergelijken kan goedkoop internet opleveren.

Niet te een hoge dosis aan MB’s

Vaak heb je aan een klein aantal MB’s al genoeg zeker als er meerdere apparaten kunnen worden aangesloten op het internet. Snel internet is in dit media tijdperk geen overbodige luxe. Met een minimaal aantal MB’s kun je tegenwoordig al voldoende snelheid bereiken. 100 MB of meer is voor een groot huishouden geschikt maar niet als je maar met een of twee personen in een huis woont voldoet 30-50 MB al goed. Want hoe meer MB’s hoe duurder het internet pakket wordt. Met  50 MB kun je al makkelijk een snelle internet verbinding halen op jouw adres met gemiddeld gebruik en als er niet teveel gamers in het huishouden zijn. Tevens zijn niet alle snelheden haalbaar op een bepaald adres. Dit hangt af van de omgeving, soort woning, signaal en aansluiting. Met vergelijken bereik je het meest. Kies het pakket dat bij jou en jouw huishouden past en let op de mogelijkheden.