DHCH 2018
Image default
Tuin en buitenleven

Let op deze 3 dingen bij de aankoop van een tuinhuis op maat

Een tuinhuis op maat kan ontzettend functioneel zijn. Zo kan het een ideale opbergplaats zijn voor overbodige tuinmeubels, maar kun je er ook een heerlijke buitenwoonkamer van maken. Het hoeft niet alleen praktisch te zijn, maar kan ook een extra schoonheid aan jouw tuin geven. Deze multifunctionaliteit betekent ook dat er veel aanbod is, ieder die op andere wensen inspeelt. Hieronder 3 dingen waar jij op moet letten bij de aanschaf van jouw tuinhuis op maat.

Tip 1 – Bekijk het ruime aanbod

Het is belangrijk goed te bekijken of een overkapping voor jou toegevoegde waarde heeft. Het kan namelijk de woonruimte vergroten, maar tevens jouw tuin enorm kleiner laten lijken. Dit is dus een belangrijke overweging. Vergelijk meerdere modellen tuinhuizen en kies er een die past bij jouw omgeving. Zo kan de mogelijkheid tot klimplanten om je tuinhuis hem haast doen verdwijnen!

Tip 2 – Denk van te voren na over de opbouw

Houd er ten alle tijden rekening mee dat vroeg of laat jouw tuinhuis op maat op locatie dient worden opgebouwd. Uiteraard zou je het heft in eigen handen kunnen nemen, maar dit is niet voor iedereen uitbesteed. Ben jij geen professionele timmerman? Of zelfs geen doe-het-zelf klusser? In dit geval zul je professionele hulp moeten inschakelen. Het komt ook voor dat tuinhuizen als elementen worden bezorgd. Deze zijn gemakkelijker in elkaar te zetten, maar vereisen wel een grote opening naar de tuin. Heb je dit niet? Bedenk dan dat het huren van een hijskraan zomaar de prijs kan verdubbelen.

Tip 3 – Bekijk goed jouw situatie

Heb jij geen reusachtige tuin? Bedenk dan of een groot tuinhuis wel bij jouw situatie past. Het kan namelijk jouw tuin nog kleiner laten voelen. Verder is het belangrijk goed te kijken naar waarvoor jij jouw tuinhuis gaat gebruiken. Ga je je tuinhuis gebruiken voor het stallen van meubels? Of ga je er ’s winters in kokerellen? Beide opties vereisen een andere grootte tuinhuis. Ten slotte is het belangrijk om ook over de ramen na te denken. Ga je er een hoop tijd in besteden? Dan is dit geen overbodige luxe.

https://handelsondernemingkirkels.nl/tuinhuis-op-maat/