DHCH 2018
Image default
Auto’s en Motoren

Veilig de weg op met sneeuwkettingen

Begin 2021, het sneeuw goed. In België en Duitsland ligt al genoeg. Mocht je deze mooie plekken willen bezoeken doe dit dan wel veilig. Zorg ervoor dat niet alleen jij, maar ook je auto helemaal winterklaar is! In veel landen moeten bijvoorbeeld sneeuwkettingen worden gebruikt. Sneeuwkettingen kunnen voor extra grip en veiligheid zorgen op beijzelde en besneeuwde gebieden. Winterbanden zijn soms niet voldoende. Lees onze tips aandachtig voordat u de weg op gaat.

Waar zijn sneeuwkettingen verplicht?

In Duitsland, Italië, Frankrijk en Oostenrijk worden sneeuwkettingen aangegeven met symbolen wanneer ze verplicht zijn. In alle gevallen is uw maximumsnelheid dan niet harder dan 50 km/u, behalve in Oostenrijk, daar is de aanbevolen snelheid 40 km/u. Het verplichte gebruik van sneeuwkettingen is natuurlijk afhankelijk van het weer, maar je kunt ze het beste niet te ver weg leggen. Wil jij nog sneeuwkettingen kopen? Dan heb je ook online voldoende opties.

Daarnaast zijn er enkele tips voor het gebruik van sneeuwkettingen

Controleer de maat van sneeuwkettingen

Controleer vooraf of u de juiste sneeuwketting heeft aangeschaft. Banden zijn er in verschillende maten: diameter, breedte en dikte. Het wordt meestal uitgedrukt in inches op banden of sneeuwkettingen. Dit garandeert niet dat de ketting echt geschikt is. Vraag bij twijfel een deskundige om dit te controleren.

Wanneer sneeuwkettingen monteren

Weet wanneer u de ketting moet installeren en wanneer u deze moet verwijderen. Je kunt ze ook een paar kilometer vooraf op de auto zetten. Het is natuurlijk niet handig om met sneeuwkettingen 50 kilometer over het asfalt af te leggen, maar beter 5 kilometer te veel dan te weinig.

Stel sneeuwkettingen af ​​na aankoop

Controleer na aanschaf van sneeuwkettingen of deze geschikt zijn. Vervolgens kunt u ook testen hoe ze worden geïnstalleerd. Als het sneeuwt, kan dit moeilijk zijn.

Berg sneeuwkettingen op

Zorg ervoor dat u altijd bij de sneeuwkettingen komt. Bewaar ze waar u ze gemakkelijk kunt bereiken. Het is onhandig tussen reservebanden of onder de koffer. Je kunt ze het beste aan de rechterkant van de koffer plaatsen. Dan weet u precies waar u moet zoeken.

https://www.sneeuwkettingenkopen.nl/Alle-informatie-over-sneeuwkettingen