DHCH 2018
Image default
Auto’s en Motoren

Leukste vaarroutes

Nederland heeft talloze rivieren, meren, zeeën, kanalen, plassen, beekjes en sloten. Het is zomer, lekker weer en dus is het tijd om lekker te gaan varen. Er zijn honderden vaarroutes waar bootliefhebbers niet op uitgekeken raken. Onderstaand hebben we de top 5 leukste vaarroutes op een rijtje gezet. Tip vooraf: maak gebruik van een boot GPS tracker, zodat u kunt zien welke route u heeft afgelegd en de boot altijd beveiligd is.

 

Middelseeroute

De Middelseeroute in Friesland loopt van Leeuwarden naar Sneek en is gegraven in het midden van de voormalige Middelsee in de tijd van de Middeleeuwen. Door de beschutting is de route ook te varen bij veel wind of slecht weer.

 

Elfstedentocht

Hoewel de Elfstedentocht de laatste jaren niet doorgaat voor schaatsers, wordt de Elfstedentocht jaarlijks door veel boten gevaren. De route is de afgelopen jaren toegankelijk gemaakt voor boten. Zo zijn de vaarwegen uitgediept, vaste bruggen beweegbaar gemaakt en zijn er enkele sluizen aangelegd. De route loopt van Terherne tot Sneek en onderweg vaart u langs 11 Friese steden.

 

Vaarroute Gorinchem

Gorinchem ligt op een locatie waar vijf vaarwegen en drie provincies samenkomen. Vanuit de vestingstad kunt u overal naar toe, of u neemt een bezoekje in het unieke natuurgebied de Biesbosch.

 

Waddenzee

De Waddenzee is een mooi gebied om te varen, maar houd rekening met de getijden. Voor u het weet is het eb en wordt de vaarroute minder leuk dan gedacht. De kans is groot dat u een aantal zeehonden tegenkomt tijdens de route.

 

Tulpenroutes

In de Bollenstreek zijn verschillende tulpenroutes, waar je vanuit de boot de prachtige streken met kleurrijke tulpen bewondert. Eén van de routes loopt door de Kaag en Braassem, waar je dwars door de polder vaart en onderweg ook allerlei anekdotes en weetjes over het gebied te zien krijgt.

 

Meer vaarroutes

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke vaarroutes waarbij het de moeite waard is ze minimaal één keer bevaren te hebben. Houd in gedachte dat u met de GPS tracker boot precies kunt zien welke route u heeft afgelegd. Zo krijgt u een mooi beeld bij de unieke ervaring.

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/boot/

Gerelateerde artikelen

Wat is financial lease? De autodealer in Etten-Leur legt uit

Een Renault Trafic als functionele bedrijfswagen

michael

Rijschool Rotterdam

michael