DHCH 2018
Image default
Woning en Tuin

Lichtdoorlaatbaarheid van deuren

Daglicht kun je door middel van een deur in meer of mindere mate je huis binnen laten komen. Soms is het zo, dat je vanwege uitzicht of privacy redenen wel licht in de ruimte wilt, maar geen pottenkijkers. Hoe kun je er dan voor zorgen dat je een stijlvolle deur kiest, die voor zowel privacy als daglicht zorgt?

Zowel voor deuren met kleine raampjes als geheel glazen deuren zijn er meerdere manieren om de lichtdoorlaatbaarheid te verlagen. Je kunt zelf aan de slag om het zo goedkoop mogelijk te houden, maar je kunt ook een expert inschakelen.

Het is opnieuw afhankelijk van jouw smaak hoe jij ervoor zorgt dat er minder licht de ruimte binnenkomt. Ga je voor raamfolie of rolgordijnen? Of kies je gezandstraald glas?

Raamfolie

Daglicht kan makkelijk naar binnen komen als je ramen in je deur laat plaatsen. Het zou zelfs kunnen zijn dat je ervoor kiest om er een raampje in te plaatsen wat open kan. Een goedkope oplossing is raamfolie. Dit is simpel te verkrijgen in allerlei decoratieve vormen.

Vaak moet je het wel zelf knippen, echter sommige specialisten kunnen het ook op maat voor je maken. Raamfolie kan ervoor zorgen dat niet heel je raam transparant is, maar door bijvoorbeeld strepen toch licht naar binnen laat. Je hebt ook zonwerende raamfolie, die helemaal geen zonlicht naar binnen laat, maar waar je toch doorheen naar binnen kunt kijken.

Andere oplossingen

Tegenwoordig kijkt niemand er meer gek van op als een deur een rolgordijn heeft. Vooral bij grote deurramen is dit een ideale oplossing. Dan kun je kiezen voor een verduisterend rolgordijn, maar een duo rolgordijn geeft meer opties om je lichtdoorlaatbaarheid te stellen. Gordijnen zouden ook een optie zijn. Echter bij een geheel glazen deur heeft een (rol-)gordijn esthetisch gezien geen mooi effect.

Bij een glazen deur zou je kunnen kiezen voor een bepaald soort glas om de lichtdoorlaatbaarheid te verlagen. Gezandstraald glas zorgt ervoor dat de transparantie van het glas verlaagd wordt. Er bestaat tevens zonwerend glas, maar dit wordt meer gebruikt voor ramen dan voor deuren.

http://www.deurenshop.com

23 comments

Comments are closed.