DHCH 2018
Rechten

Alles over de kosten van verzet tegen een strafbeschikking

De kosten van verzet tegen een strafbeschikking zijn niet bij elke advocaat even duidelijk. Dit is natuurlijk niet prettig voor iemand die een strafbeschikking krijgt opgelegd. De boete of straf is vaak laag en je wilt dus niet achteraf met een rekening van de advocaat geconfronteerd worden die zo hoog is dat je liever gewoon de strafbeschikking had geaccepteerd. Zoek daarom een advocaat die vooraf duidelijk is over de strafbeschikking verzet kosten, zodat je een goede basis hebt om een besluit te nemen over al dan niet verzet plegen.

Gratis contact met een advocaat

Er zijn advocaten die voor het eerste contact helemaal niets rekenen. Hier kun je je dus geen buil aan vallen. Je hoeft alleen een formulier in te vullen en een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis en geheel vrijblijvend contact met je op. Na dit eerste contact weet je al een stuk beter wat je opties zijn, wat de mogelijke uitkomsten zijn en wat het ongeveer zou kosten als je verzet pleegt tegen de strafbeschikking. Dit is dus altijd de verstandigste eerste stap, omdat het klakkeloos betalen van de beschikking meestal betekent dat je teveel betaalt en je ook nog eens een aantekening op je strafblad oplevert.

 

Pro deo of tegen een vast bedrag

Vaak kun je voor de kosten voor verzet tegen een strafbeschikking gebruik maken van gesubsidieerde rechtsbijstand. Dat betekent dat je zelf geen fortuin kwijt bent om je recht te halen. Dat betekent niet dat je dan ook een advocaat krijgt die minder waard is. Er zijn gelukkig zeer ervaren strafrechtadvocaten die ook pro deo werken voor mensen die dat nodig hebben. Kom jij niet in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan is het mogelijk om een vast bedrag voor jouw zaak af te spreken, zodat je van tevoren weet wat de hulp van de advocaat je zal gaan kosten.