DHCH 2018
Bedrijven

Webteksten voor op je website

Moeiteloos SEO webteksten voor de website van je onderneming

SEO webteksten zijn van groot belang voor elke bedrijfswebsite. Zonder search engine optimization is de kans erg klein dat potentieel geïnteresseerde mensen een website kunnen vinden. Dat komt omdat de meeste mensen hun informatie op het internet zoeken door gebruik te maken van zoekmachines. Zoekmachines gebruiken algoritmes om webpagina’s met teksten die aan de zoekopdracht voldoen te waarderen. Een pagina die hoger gewaardeerd wordt komt hoger op de lijst met zoekresultaten te staan. Een hogere positie op de lijst betekent meer bezoekers voor de pagina en dus meer potentiële klanten.

 

Wat zijn SEO webteksten?

SEO webteksten zijn teksten op internetpagina’s die geschreven zijn met kennis van de gebruikte algoritmes in het achterhoofd. Hierdoor zorgen zij voor een betere waardering voor de pagina in kwestie. Dit moet wel met enige terughoudendheid. Misbruik wordt bestraft, met in het uiterste geval permanente verwijdering van een zoeklijst tot gevolg. Het is de bedoeling dat SEO teksten de zoekmachine helpen de voor de gebruiker meest bruikbare website te vinden. SEO is dus een hulpmiddel dat bedrijf en klant via de zoekmachine met elkaar in verbinding stelt.

 

SEO teksten laten schrijven

Er zijn in Nederland veel bedrijven en ZZP’ers die zich erop toeleggen SEO teksten te leveren aan allerlei verschillende ondernemingen. Zij hebben een dagtaak aan het op deze manier verbeteren van de communicatie. Dat kan door bestaande teksten aan te passen, maar vaker worden er gewoon nieuwe teksten voor de website geschreven. De meeste bedrijven vragen een paar cent per woord voor hun diensten. Je krijgt voor dat geld een tekst die niet alleen goed herkend wordt door zoekmachines, maar ook prettig is om te lezen en inhoudelijk klopt. Gezien het voordeel dat extra bezoekers een website opleveren, is een tekstschrijver zijn prijs meer dan waard.

 

Zelf aan de slag met teksten

Je kunt natuurlijk ook zelf de teksten van je website schrijven. Of je laat het een personeelslid doen. SEO teksten schrijven is een populaire stageplek. Grote bedrijven, die ruim aanwezig zijn op het internet, hebben een marketingafdeling die zorg draagt voor dit soort werk. Kleinere bedrijven moeten er echter mankracht voor opofferen. Je hebt hierbij het voordeel dat iemand uit het bedrijf kennis heeft van de producten of diensten die aangeboden worden op de website. Het nadeel is dat zo iemand zich waarschijnlijk eerst helemaal moet inlezen in SEO en dus veel tijd verliest.

https://www.textmakelaar.nl/