DHCH 2018
Image default
Rechten

Kort geding in tijden van corona

We leven Inmiddels al meer dan een jaar in tijden van de corona crisis met bijbehorende maatregelen. Meerdere bedrijven zijn failliet verklaard en de adviezen worden niet meer zo goed nageleefd zoals ze ons zijn opgelegd. Met name de getroffen bedrijven kunnen een kort geding tegen corona doen. Lees in deze blog verder wat dit precies inhoudt.

Kort geding corona

Een kort geding is een snelle en korte procedure binnen het civiele recht waarin de eiser een spoedeisend belang heeft. Het is dus bedoeld om op korte termijn een voorlopige beslissing van een rechter te krijgen. Het afgelopen jaar, of zeg maar het afgelopen 2 jaar is een zware tijd geweest voor ondernemers. Winkels dicht, fitness centra dicht, horeca dicht en noem maar op. Het duurde lang voordat de beslissing werd gemaakt om alles langzaam te heropenen. Onder andere horecaondernemers zijn in verzet gegaan tegen het sluiten van de cafés en restaurants. Zij hopen hiermee de veroorzaakte schade door corona te beperken en te compenseren. Onder andere de initiatief nemers van stichting corona onderzoekt ondersteunen de getroffene welke een kort geding corona willen aanspannen.

Sportscholen

De sportscholen zijn ook getroffen, zij zijn pas sinds kort weer open kunnen gaan. Voor hen gingen de winkels weer open en volgend de horeca. Veel mensen vonden het onverantwoord om fitnesscentra niet volledig te openen. Zij vonden sporten een primaire levensbehoefte, met name juist om weerstand op te bouwen in deze tijd. Ongeveer een groep van zestig sportscholen heeft geëist om weer volledig open te mogen gaan, met succes!

https://stichtingcoronaonderzoek.nl/kort-geding-corona/