DHCH 2018
Image default
Dienstverlening

Betonnen aanrechtbladen in de keuken, is het de moeite waard?

Tot voor kort was het gebruikelijk om bij de keuze van een keukenblad te kiezen voor een houten of stenen versie. De laatste jaren zijn keukenbladen van beton echter steeds populairder geworden. Zonder twijfel zijn ze een leuke afwisseling van traditionele oplossingen.

Beton is een universeel bouwmateriaal. Naast het gebruik ervan in de traditionele bouw, maken architecten en binnenhuisarchitecten er enthousiast gebruik van. Wij gebruiken beton met succes voor muren, als ommanteling van open haarden of decoratieve elementen in de woonkamer, maar ook als materiaal voor keukenbladen (vaak ook voor badkamerbladen).

Betonnen aanrechtbladen worden gemaakt van een mengsel van beton, zand, grind en water, en krijgen na verharding een standaard warme grijze tint.

Het mengsel kan bovendien worden verrijkt met marmeren aggregaatpigmenten of kwartszand om unieke eindeffecten te verkrijgen die volstrekt onmogelijk zijn met het gebruik van andere materialen bestemd voor keukenwerkbladen.

Eigenschappen van betonnen aanrechtbladen:

  • Hoge weerstand tegen krassen en mechanische beschadiging;
  • Lage waterabsorptie;
  • Betonnen aanrechtbladen verliezen hun kleur niet en de oorspronkelijk verkregen kleurdiepte niet;
  • Eenvoudig onderhoud, de werkbladen vereisen geen speciale behandeling, alleen een vochtige doek en lichte chemicaliën;
  • Warmte en diepte van kleur onmogelijk te bereiken in graniet, marmer of conglomeraat aanrechtbladen;
  • Uniekheid. Elk tafelblad is uniek;
  • Hygiënisch. Het ontbreken van openingen in de bovenstructuur voorkomt de ophoping van voedselresten;
  • Duurzaamheid en weerstand. Een goed gemaakt werkblad zal vele jaren dienst doen.

 

Betonnen aanrechtbladen kunnen zowel in traditionele keukens als in moderne, eenvoudige en ietwat sobere interieurs worden toegepast. De dikte en de afmetingen van het werkblad zijn vrijwel onbeperkt. Grotere betonnen werkbladen vereisen wapening om de sterkte van het werkblad te verhogen.

 

Hoe integreer u een betonnen werkblad in u interieur?

Industriële binnenhuisarchitectuur veroorzaakt vandaag de dag een ware sensatie. Ruwe muren, minimalistische afwerking, modern karakter – dat zijn de onderscheidende kenmerken van deze stijl. Beton is niet alleen perfect voor loftkamers. Het zal ook zijn toepassing vinden in warmere streken.

Een moderne, minimalistische stijl, bijvoorbeeld Scandinavisch, gaat ook samen met betonnen elementen. Dergelijke interieurs worden gekenmerkt door eenvoud, aangename frisheid en elegantie. Beton als decoratief materiaal past perfect in deze sfeer. Dit is echter niet het enige schikkingsidee waarbij het de moeite loont dit materiaal te gebruiken.

Als u denkt aan het creëren van een vintage interieur, kunt u gemakkelijk het gebruik van beton in uw plannen opnemen. Het zal passen bij de antieke bakstenen achtergrond op de muur, maar het is de moeite waard hierover na te denken in het ontwerpstadium. Dit zal bijdragen tot een uniek, gezellig en aangenaam karakter van de kamer.