DHCH 2018
Image default
Entertainment

Degelijke damborden koop je hier

Een dambord kopen is iets wat uiteraard zo zorgvuldig mogelijk gedaan moet worden. Bij het kopen van een dambord is het immers belangrijk dat je als koper de juiste keuze maakt wat betreft welk dambord je uiteindelijk koopt. Degelijke damborden kun je hier kopen! Hieronder vind je meer informatie over wat voor soort damborden er zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf van een dambord.

Verschillende soorten damborden

Er zijn diverse soorten damborden beschikbaar en de keuze welke van de damborden het best bij jou past is natuurlijk volledig aan jou zelf. Zo zijn er bijvoorbeeld houten damborden. Een houten dambord is eigenlijk een beetje de klassieker onder de damborden. Deze komt veel voor en wordt al jaren gebruikt. Een houten dambord is relatief zwaar in vergelijking met de meeste damborden. In de meeste gevallen zijn houten damborden opklapbaar waar ze wat compacter maakt om bijvoorbeeld mee te nemen of in te pakken. Verder zijn er bijvoorbeeld oprolbare damborden. Een oprolbaar dambord is natuurlijk nog compacter en nog makkelijker mee te nemen en op te bergen. De oprolbare varianten zijn vaak van plastic gemaakt, maar dit kan per dambord uiteraard verschillen. Dan zijn er uiteraard ook nog platte opvouwbare damborden. Ook damborden van mahonie of esdoorn komen veel voor en zijn een populaire optie.

Maten van damborden

Het ene dambord is uiteraard wat groter dan het andere dambord. Damborden hebben diverse maten en ook de velden op het bord hebben maten die per dambord nog best eens kunnen variëren. Je kunt concluderen dat een gemiddeld dambord tussen de 40 en 50 centimeter lang is en uiteraard ook dezelfde breedte heeft. Er zijn uiteraard ook uitzonderlijk grote of kleine damborden. Een dambord van 60 centimeter wordt over het algemeen als een relatief groot bord beschouwd. De velden op de damborden zijn gemiddeld tussen de 35 en 60 millimeter lang en breed. Ook deze maten kunnen dus erg variëren. Een groter dambord heeft over het algemeen uiteraard wat grotere velden dan een kleiner dambord.

Waar moet je op letten bij het kopen van een dambord?

Als je eenmaal overgaat tot de aanschaf van een dambord zijn er een aantal zaken waar je rekening mee zou moeten houden. Om te beginnen kun je jezelf de vraag stellen of je het dambord vaak mee gaat nemen, bijvoorbeeld op reis. Als dit het geval is kan het meteen al handig zijn te kiezen voor een compact dambord. Een dambord kopen die opvouwbaar of oprolbaar is zou bijvoorbeeld handig kunnen zijn. Daarnaast kun je uiteraard kijken naar het design. Naast alle dingen die erg handig zijn om op te letten is het natuurlijk ook belangrijk een dambord te kiezen dat je zelf ook daadwerkelijk mooi vind. Verschillen kunnen bijvoorbeeld zitten in de kleuren en in de randen van het dambord. Verder kan het nog handig zijn rekening te houden met de maten. Waar ga je het dambord gebruiken? Zo worden er op clubs bijvoorbeeld over het algemeen damborden gebruikt van 45 millimeter lang en breed, terwijl er op scholen vaker damborden voorkomen van 35 millimeter lang en breed.

https://www.raindroptime.com