DHCH 2018
Image default
Beauty en verzorging

Hoe kies je een goede kliniek?

Er zijn heel veel klinieken in Nederland waar je heen kunt gaan voor je behandelingen. Ze verschillen in prijs, in welke behandelingen ze aanbieden, en nog belangrijker: in kwaliteit. Het is misschien verleidelijk te gaan voor de kliniek met de laagste prijs voor de behandeling die je zoekt, maar zeker weten dat je met een goede kliniek te maken hebt doe je niet zomaar. Meerdere klinieken vergelijken met elkaar aan de hand van een paar belangrijke punten is het beste wat je kunt doen. Lees hieronder verder op welke punten je het beste kunt letten bij het kiezen van een goede kliniek.

Een checklist langslopen

Wanneer je een kliniek op het oog hebt, is er een checklist die je kunt langslopen. Allereerst is het verstandig om te kijken naar degene die je in de kliniek zal behandelen. Deze specialist zal ingeschreven moeten staan in het BIG register als arts, of in het geval van een plastisch chirurg in het RGS. Dit zou je duidelijk moeten kunnen terugzien op de website van de kliniek. Vervolgens kun je op zoek gaan naar een site waar cliënten hun ervaringen delen met de kliniek. Natuurlijk moet je wel controleren of deze website met ervaringen betrouwbaar is. In ieder geval kun je dit zien aan het aantal reviews dat gegeven is en de beoordeling. Wanneer een arts of een kliniek enkel vijf sterren krijgt in de reviews, zullen dit waarschijnlijk geen betrouwbare reviews zijn.

Voor en tijdens het consult

Het is handig om voor het consult een lijstje te maken met alle vragen die je voor de specialist hebt. Let er wel op dat je dus een consult boekt met degene die je ook zou gaan behandelen, zodat je de vragen daadwerkelijk kunt stellen. In ieder geval is het goed om te vragen naar het soort behandeling, dus de te gebruiken producten en methodes. Ook kun je vragen wat het proces na de behandeling inhoudt. Dat wil zeggen, in hoeverre je nazorg krijgt en controles na afloop van de procedure. Als je met een goede kliniek te maken hebt, zal de specialiste alle tijd voor je hebben om de vragen te stellen en deze goed te beantwoorden. Als je met deze punten rekening houdt, weet je zeker dat je er alles aan hebt gedaan om een goede keuze te maken.