DHCH 2018
Image default
Onderwijs

Hoe ziet een dag eruit bij KDV De Groene Tuin

Bent u geïnteresseerd in KDV De Groene Tuin en wilt u meer te weten komen voordat u zich inschrijft? Hieronder zal een dag bij KDV De Groene Tuin worden besproken, zodat u een idee hebt hoe het eraan toe gaat op de kinderdagverblijf. 

Een dag op het kinderdagverblijf

De dag begint met het afzetten van uw kind. De kinderen kunnen vrij spelen totdat alle kindjes binnen zijn. Als dit het geval is, start het dagprogramma. Niet elke dag komen dezelfde kinderen en het dagprogramma is hierop aangepast. De dag bestaat veel uit boeken voorlezen, buiten spelen en kleuren en kleien. De dagprogramma’s verschillen per dagverblijf, maar gezamenlijke activiteiten als knutselen, kleien of buitenspelen komen altijd voor.

Vrijheid

Het is belangrijk dat de kinderen de vrijheid krijgen om zichzelf te ontwikkelen en hun eigen tempo te ontdekken. Voor de kleinste kindjes is er genoeg ruimte om lekker te kruipen en zijn er geen ligstoeltjes of andere soorten stoeltjes die het kind beperken in hun bewegingsvrijheid. In plaats van de boxen waar de kleintjes in kunnen zitten, zijn er soort van speeltuinen waar de baby’s allemaal soorten bewegingen kunnen uitproberen met zachte materialen, speelgoed en zitkussentjes om ze heen. 

Eten 

De kinderen die nog niet zelfstandig kunnen slapen of zitten, zitten gezellig op de schoot van de pedagogische medewerker. De kinderen die dit wel al kunnen en zelfstandig kunnen eten, zitten samen aan een lage tafel. Per vijf kinderen is er 1 pedagogische medewerker, waardoor de kinderen veel aandacht krijgen. Rond 12 uur is de lunch. Sommige kinderdagverblijven geven warme maaltijden aan de kinderen, sommige niet. Tussendoor krijgen de kindjes vaak gezonde snacks als groenten, fruit en crackers. 

Slapen

Slapen moet natuurlijk ook gebeuren. Sommige kinderdagverblijven hebben een gezamenlijk vast moment waarop de kinderen gaan slapen en andere kinderdagverblijven laten de kinderen slapen wanneer zij daar aan toe zijn. In de slaapruimte heeft elk kindje zijn eigen bed. 

Ophalen

Bij sommige kinderdagverblijven kunnen de kinderen de hele dag worden opgehaald en bij andere is er een bepaald tijdstip vanaf wanneer het kan. De ouders kunnen dan nog even blijven hangen om te praten over hoe de dag is verlopen. Sommige kinderdagverblijven hebben een app waarmee ze de belevenissen van hun kind kunnen volgen.