DHCH 2018
Woning en Tuin

Kozijnen vervangen of repareren?

Sommige raamkozijnen, vooral van hout, kunnen op een betaalbare manier gerepareerd worden. Toch moet je de huidige staat van het kozijn en glas beoordelen voordat je beslist of een reparatie of een volledige vervanging noodzakelijk is. Roterende ramen zijn niet de moeite waard om te repareren en kunnen vaak toch niet worden gerepareerd. Enkele ruiten creëren een tochtig milieu en ze zijn niet goed voor de isolatie of energie-efficiëntie, dus als je enkele glazen hebt bij een bepaald raam en daar problemen mee krijgt, is het het beste om ze volledig te vervangen.

Als de ramen van je huis zijn voorzien van dubbele beglazing, kun je overwegen ze te repareren in plaats van ze te vervangen. Houten ramen kunnen gemakkelijk worden gerepareerd en bijgewerkt met kits en andere commerciële producten die voor dit doel worden verkocht. Oudere houten kozijnen bieden een bepaalde charme die je niet krijgt van de moderne ramen die vandaag de dag worden verkocht, dus het maken van reparaties is een betaalbare manier om die vintage schoonheid op te slaan.

Het is gebruikelijk dat een fabrikant een “levenslange” garantie biedt met zijn raam en kozijn, maar die garantie kan bij de ene fabrikant iets heel anders betekenen dan bij de andere. Het is belangrijk om de kleine lettertjes te lezen en te weten hoe lang de garantie de ramen dekt en onder welke voorwaarden, zodat u weet welke fabrikanten achter hun producten staan.

Vergelijk verschillende aanbieders en krijg offertes van diverse installateurs van kozijnen via Onafhankelijke Offertes en bekijk zelf wat er het beste bij jouw situatie past!

https://onafhankelijkeoffertes.nl/kozijnen