DHCH 2018
Image default
Hobby en vrije tijd

Praktische dingen die komen kijken bij het huren van een Yacht in Amsterdam

Bent u geïnteresseerd in het huren van een Yacht in Amsterdam bij Delos Yachtcharter en heeft u op vaargebied geen of nauwelijks ervaring? Dan bent u wellicht benieuwd naar de praktische gang van zaken aan boord van een dergelijk luxe motorvaartuig. Vertoeven op een jacht geeft u een inkijkje in een bijzonder leven. Om er zeker van te zijn dat alles soepel verloopt en er over het huren van een Yacht in Amsterdam geen vraagtekens bestaan op praktisch gebied, leest u hier een aantal feiten.

Tanken

De tank van uw Yacht in Amsterdam bijvullen met brandstof doet u in een haven. In een jachthaven gelden over het algemeen wat hogere prijzen. Ook is het moeilijk om een uitspraak over de hoogte ervan te doen, aangezien de prijzen doorgaans per dag kunnen veranderen. Tanken doet u overigens niet zelf, maar dit wordt geregeld door een medewerker van het tankstation. Deze restrictie is in het leven geroepen om de waterkwaliteit te beschermen. In de Wateralmanak treft u naast informatie over vaarwegen en bruggen ook informatie over havens.

Toiletgebruik en het weggooien van afval

Gaat u met een Yacht in Amsterdam of waterwegen in andere mooie omgevingen bevaren? Dan is tanken niet het enige dat anders verloopt dan op het vasteland. Ook de toiletten die u aan boord van uw luxe vaartuig treft, werken anders. Alles wat in het toilet terechtkomt, wordt namelijk vermalen en vervolgens weggepompt. Het is dus van belang dat u geen ander afval in het toilet deponeert en ook niet te veel toiletpapier per keer verbruikt. Zo voorkomt u verstopping. Uw afval kunt u in verschillende havens kwijt.

Stroomverbruik

Tot slot het stroomverbruik. Gaat u met een Yacht in Amsterdam, de Vecht, de Hollandse IJssel of een andere populaire route bevaren? Dan zal de op het vaartuig beschikbare stroom meestal afdoende zijn. De op het jacht aanwezige accu’s worden tijdens het varen met behulp van de dynamo van de motor opgeladen. Constateert u dat u echter meer stroom verbruikt dan dat u opwekt (bijvoorbeeld door het gebruik van laptops of intensief gebruik van de keuken), dan is bijladen noodzakelijk. Ook dit kunt u in diverse havens doen.

https://delosyachtcharter.nl