DHCH 2018
Image default
Hobby en vrije tijd

Met de juiste sokken geen blaren meer

Heb jij veel last van blaren? Dat hoeft niet per sé aan je schoenen te liggen. Het kan namelijk ook aan je sokken liggen. Heb jij bijvoorbeeld veel last van natte voeten? Dan is het zaak om sokken te kopen die het vocht goed absoberen. Uiteraard moet je ook je schoenen eens goed onder een vergrootglas houden. Zijn je schoenen van plastic of ademen ze niet goed? Dan is het wellicht verstandig om ook je schoenen te vervangen.

Blaren voorkomen

Hoe kun je nou het beste blaren voorkomen? Nou ten eerst natuurlijk met behulp van goed schoeisel. Maar we raden je ook aan om goede sokken te kopen. Heb jij momenteel sokken met een naad en heb je precies op die naad vaak blaren zitten? Kies dan voor naadloze sokken. Ontstaan de blaren op willekeurige plekken? Kies dan voor sokken die veel vocht opnemen. Dit zijn bijvoorbeeld werksokken, sportsokken of wandelsokken. Kijk wel goed naar de eigenschappen van die bepaalde sokken. Want niet elke werksok of sportsok heeft die eigenschappen. Zo is de ene sok gemaakt voor het verstevigen van de voet en de ander zorgt juist weer voor verkoeling. Met goede schoenen en goede sokken kun je heel veel leed, lees blaren, voorkomen!

Waar koop je goede sokken?

Goede sokken koop je in principe niet bij de Action. De Action heeft ongetwijfeld goede sokken voor mensen die nooit voetproblemen hebben. Maar mensen die wel voetproblemen ervaren kunnen beter maar wat meer geld uitgeven en gewoon goede sokken kopen. Online zijn er veel winkels die goede sokken verkopen. Zoek specifiek naar werksokken die goed zweet afvoeren of wandelsokken met een goed absoberend vermogen. Koop eerst één paar sokken zodat je die uit kunt proberen. Ben je tevreden? Dan kun je er meerdere aanschaffen.