DHCH 2018
Image default
Dieren

Tip voor nieuwe hondeneigenaren.

Als je nog nooit een hond hebt gehad dan is het zeker geen makkelijke taak om je te voorbereiden voor je eerste hond. Dus voor die mensen die nog niet helemaal weten wat ze allemaal moeten doen om zich voortebereiden hebben wij een paar tips samengesteld.

Beperk het deel van je huis waar de hond in eerste instantie toegang toe heeft.

‘Ongelukken’ in huis zijn niet de enige zorg. Je nieuwe hond wil misschien op dingen kauwen, sokken stelen of papier verscheuren.

De beste manier om schade aan je spullen te voorkomen, is door aan te nemen dat je hond niet weet welke spullen hun speelgoed zijn en welke van jou zijn (om zo te zeggen). Door duidelijk te maken welk gedeelte van hem is en welk gedeelte van het huis van jou is kun je hem leren welk speelgoed van hem is.

Kom met een routine.

Verandering kan verontrustend zijn. Om je hond aan te passen, kom met een dagelijkse routine voor je pup.

Bijvoorbeeld, je zou kunnen beginnen met een wandeling en ontbijt, dan alleen met een hond traktatie speelgoed of chewie, een andere wandeling, diner en tijd in de woonkamer. Het maakt niet uit precies hoe de routine eruit ziet, maar hoe regelmatiger de routine, hoe sneller je hond zich zal vestigen in jouw familie. Als je naar de dierenarts helmond gaat dan moet je ook zorgen dat jouw hond dat gewend is.

Vergeet niet: Geduld is een deugd.

Jij en je pupper zijn nieuw voor elkaar. Het zal tijd kosten om zich aan te passen. Geef je nieuwe hond het voordeel van de twijfel – ze zijn vrijwel zeker niet er op uit om jou te ergeren.

Bedenk manieren om ze op te stellen voor succes. Heeft u een hondenpoort nodig om ze uit een bepaald gebied te houden? Heb je een hondenuitlater nodig om te bezoeken terwijl je weg bent? Moedig je per ongeluk het verkeerde gedrag aan?

Oefen geduld. In de meeste gevallen, zullen dingen beter worden zodra je hond zich comfortabel begint te voelen.

https://www.dierenziekenhuiseindhoven.nl/dierenarts-helmond/