DHCH 2018
Image default
Zakelijk

Visual work instructions

Visual work instructions, oftewel visuele werk instructies, zijn instructies die op een makkelijke en duidelijke manier visueel uitgelegd zijn. Dit wordt vaak aan de hand van foto’s of tekeningen gedaan. Medewerkers van bijvoorbeeld een fabriek kunnen op deze manier snel zien wat ze moeten doen tijdens bepaalde procedures. Je hoeft niet eerst lappen tekst te lezen. Ook medewerkers die de taal niet volledig machtig zijn, kunnen zo dus snel en duidelijk zien wat er van ze verwacht wordt.

Waarom visual work instructions zo belangrijk zijn

Zoals we zojuist al aangaven zorgen visual work instructions voor een duidelijke en overzichtelijke manier van werken. Medewerkers kunnen snel inspringen op de procedures en weten wat ze moeten doen. Ook als ze de taal niet volledig machtig zijn. Door het gebruik maken van visual work instructions vermijd je onduidelijkheden op de werkvloer. Hierdoor wordt de veiligheid en effectiviteit verhoogd. Ook verhoogt dit de productiviteit enorm. Dit komt mede doordat veel tijdverlies te wijten is aan menselijke fouten. Door deze te voorkomen, werk je dus een stuk effectiever.

 

Veiligheid voorop

Dat visual work instructions de effectiviteit en productie verhogen is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je medewerkers veilig zijn op de werkvloer. Door de visuele werkinstructies voorkom je incidenten en onveilige situaties doordat je medewerkers goed geïnformeerd zijn in duidelijke taal. Ze weten snel waar ze aan toe zijn en hoe ze moeten handelen. Alle vele organisaties werken met visual work instructions en hebben de methode in hun armen gesloten.

https://ezfactory.nl/en/visual-work-instructions/