DHCH 2018
Image default
Electronica en Computers

Wat te doen met oude gebruikte apparaten van uw bedrijf?

Als bedrijf gaat u mee met veranderingen en mee met de tijd. Dit betekent dat het na een aantal jaar steeds weer tijd is om de elektronica te vernieuwen en dus mogelijk nieuwe computers en andere apparaten aan te schaffen. Natuurlijk is het goed dat u dit als bedrijf doet, maar wat doet u met de oude gebruikte apparaten van uw bedrijf. U wilt deze het liefst niet meer in het zicht hebben staan en uiteindelijk moet er dus iets mee gebeuren. Verder is te lezen waar u op moet letten bij het wegdoen van de apparaten en welke mogelijkheden er zijn voor het wegdoen van oude gebruikte apparaten.

Waar u op moet letten?

Het is belangrijk dat u zeker weet dat u de apparaten weg wilt doen. Soms kunnen oude apparaten nog handig zijn om te houden als reserve als mogelijk andere apparaten kapot gaan. Ook kunt u de oude apparaten misschien laten gebruiken door mensen die thuis willen werken. Tegenwoordig met corona werken veel mensen thuis, en dan kan het handig zijn om oude apparaten mee te geven, zo hoeft u niet nieuwe aan te schaffen en kunnen uw werknemers toch goed werken Als u de apparaten weg wilt doen dan moet u kijken naar de data die op de computer of ander apparaten staat. Bedrijven vergeten het of doen een slechte poging om data te verwijderen. Een data lek is tegenwoordig al snel gemaakt, en ziet u ook steeds vaker voorkomen. Als u niet de juiste afdeling hebt om dit af te handelen, dan wordt aangeraden om een professionele partij in te schakelen. Die kunnen door hun kennis, middelen en professionaliteit de data verwijderen en zo voorkomt u dat er geen belangrijke informatie in de verkeerde handen valt.

Recyclen?

Voor het wegdoen van oude apparaten zijn een paar opties. U kunt er natuurlijk voor kiezen om de oude gebruikte computers en andere apparaten weg te gooien. Dit is wel zonde, want het is minder goed voor de portemonnee en het is slecht voor het milieu. Deze optie wordt ook sterk afgeraden. Zakelijke computers laten recyclen is een andere optie. Deze optie is ten eerste goed voor het milieu. Dit omdat elektronische apparaten veel gevaarlijke stoffen bevatten. Daarnaast kunt u ook nog een mooie prijs ontvangen voor uw oude apparaten. Deze prijs zal minder hoog zijn als het zelf verkopen van computers bijvoorbeeld, maar het kost ook minder moeite. Vaak kan u ervoor kiezen om grotere hoeveelheden te laten opkopen en te laten recyclen.

Verkopen?

Net is het al besproken, u kunt er ook voor kiezen om uw apparaten te verkopen of misschien te verhuren of te ruilen. Dit kan financieel aantrekkelijker zijn, maar kan ook voor gevaar zorgen. Zorg dat u de data goed verwijderd hebt en dat u de apparaten ook verkoopt of verhuurt aan betrouwbare mensen. Over het algemeen wordt het aangeraden om uw computers te laten opkopen, omdat u een mooie prijs krijgt en u nauwelijks tijd kwijt bent. Ook bij het opkopen van uw computer zit vaak de dienst tot verwijderen van vertrouwelijke data  bij. Er zijn partijen die uw data verwijderen of vernietigen en de apparaten weer doorverkopen. Zo voorkomt u veel moeite en een mogelijk data lek.