DHCH 2018
Auto’s en Motoren

Wat is financial lease? De autodealer in Etten-Leur legt uit

Je hoort steeds meer over financial lease bij de aanschaf van een auto. Wat houdt het nu precies in? Is het voordeliger dan andere financieringsmogelijkheden? En kan iedereen gebruikmaken van financial lease? Het zijn zomaar wat vragen die autodealer MV Motive in Etten-Leur op wekelijkse basis gesteld krijgt. Daarom in dit artikel een helder antwoord op je meest dringende vragen.

Een korte uitleg van financial lease via de autodealer in Etten-Leur

Financial lease is een financieringsmethode waarbij je een auto op afbetaling koopt. Meestal gaat het hier om jonge occasions. Je betaalt een deel aan bij de aanschaf van het voertuig en daarna betaal je de waarde in maandelijkse termijnen terug aan de financieringsmaatschappij. Aan het eind van de looptijd, die je op 2 tot 5 jaar kunt zetten, betaal je het resterende bedrag en daarna is de auto van jou.

Autodealer MV Motive regelt niet alleen de financiering via kredietverstrekker DMF maar gaat als automakelaar actief op zoek naar auto’s die qua budget, uiterlijk, performance, veiligheid en tal van andere zaken bij jouw behoeften past.

Is financial lease voor iedereen?

Is het voordeliger dan andere opties?

Dat ligt vooral aan je eigen wensen, eisen en mogelijkheden. Financial lease wordt altijd voordeliger wanneer je een kortere looptijd pakt omdat je dan minder rente betaalt. Via de autodealer uit Etten-Leur is een rente van 4,5% mogelijk. Bij een langere looptijd betaal je echter nog steeds meer per jaar. Als ondernemer heb je ook de mogelijkheid om de auto volledig op de zaak te laten zetten zodat je zaken als onderhoud ook af mag trekken van je inkomen. Het punt daarbij is dan wel dat je de auto niet voor privédoeleinden mag gebruiken.

Je kunt ook zakelijk of operational leasen. Daarbij betaal je een vast bedrag per maand waar alle kosten, buiten de brandstof, in zijn verwerkt. Makkelijk, maar vaak ook duurder. Bovendien wordt de auto nooit van jou en is er dus geen restwaarde aan het eind van je leaseperiode.

Voordelig voor startende ondernemers

Wanneer je net voor jezelf begint is geld een beperkende factor. Dan is het prettig om een financial lease constructie te hebben. Je hoeft niet ineens veel geld neer te leggen en betaalt het voertuig af terwijl je bedrijf groeit. Omdat je geen jaarcijfers hoeft te laten zien is financial lease een goede optie als je nog niet zo lang bezig bent en waarschijnlijk nog helemaal geen jaarcijfers hebt. En omdat het inkomen de eerste jaren wat lager ligt is ook de bijtelling die je moet betalen een stuk lager.

Bespreek de mogelijkheden met een expert met 20 jaar ervaring

Maurice van de Vijver is de man achter autodealer MV Motive in Etten-Leur. Met meer dan 20 jaar ervaring in zowel de techniek als relatiebeheer kan hij je perfect uitleggen wat je kunt verwachten van financial lease. Neem contact op of ga langs in Etten-leur om de mogelijkheden te bespreken.