DHCH 2018
Image default
Verbouwen

Welke mozaïek tegels kiezen?

Mozaïek is een samenstelling van stenen die samen een afbeelding of patroon uitbeelden. Mozaïek tegels vormen samen een design of abstract patroon. Mozaïek tegels zijn veelzijdig toe te passen, bijvoorbeeld op vloeren en muren en kunnen in elke kamer van het huis tegepast worden. Met mozaïek tegels kun je je creativiteit gebruiken om unieke eyecatchers creëren. Je kan de locatie en het ontwerp dat je kiest helemaal aanpassen aan je eigen smaak, waardoor geen enkele mozaïek hetzelfe is. Bij Topmozaïek24 vind je veel verschillende mozaïek matjes waarmee je jouw huis uniek kan decoreren.

 

Mozaïek tegels voor alle ruimtes

Tegels kun je laten terug komen in elke kamer. Mozaïeken kunnen als accentje worden aangebracht of worden gebruikt om een ​​hele muur te bedekken. Zo geef je elke ruimte een persoonlijke touch.

 

  • Badkamer: Omlijst een douchecabine of creëer een patroon op de vloer om met mozaïek jouw badkamer geheel te stylen. Mozaïek tegels zijn vochtbestending en gemakkelijk te poetsen.
  • Gang: Regen en modder kunnen grote schade aanrichten op een parket of carpet, maar mozaïek tegels zijn bestand tegen alles wat jouw kinderen en huisdieren mee naar binnen nemen.
  • Woonruimtes: Mozaïek tegels zijn een geweldige keuze voor vloeren in huizen in een warm klimaat, omdat het zowel visueel als fysiek koel is en vaak geschikt is voor vloerverwarming.
  • Keuken: De duurzaamheid, hittebestendigheid en schoonmaakgemak maken tegels de ideale keuze voor een keuken, zoals op de vloer, muur of spatwand. Het rasterpatroon op de muur of een mozaïek accentje bij de spatwand zijn een populaire keuze.

 

Materialen mozaïektegels

Er zijn drie veel voorkomende materialen mozaïektegels:

  • Steen: Stenen tegels zijn gesneden uit natuurlijke materiaal, waaronder marmer, leisteen, graniet en kalksteen. Dit zijn een paar van de meer populaire opties.
  • Keramiek: Keramische mozaïek tegels worden gevormd uit een mengsel van mineralen, klei en water, en zijn krasbestendig, waardoor ze een ideale keuze zijn voor intensief gebruikte woonoppvervlakten.
  • Glas: Deze tegels worden vervaardigd uit glas en zijn een perfecte keuze voor mozaïekstukken.

Hoewel dit de meest gebruikte tegelmaterialen zijn, zijn er tegenwoordig steeds meer unieke mozaïek materialen beschikbaar, zoals glas, hardtseen (marmer, graniet, leisteen) en metalen (RVS of aluminium).

Dankzij het grote aanbod mozaïektegels zijn er eindeloos veel vormen te ontwikkelen. Ongeacht het type en het materiaal van de mozaïek tegels die gebruikt worden of het tegelpatroon dat je kiest, kun je jarenlang genieten van het gebruiksgemak en schoonheid van dit duurzame materiaal. Mozaïektegels zijn een geschikte keuze om jouw woning persoonlijk en stijlvol aan te kleden.

https://www.topmozaiek24.nl/