DHCH 2018
Image default
Dienstverlening

Werkwijze vertaalbureau

Hoe werkt een vertaalbureau en hoe kun je een goedkope vertaalbureau vinden? In deze artikel gaan we uitleggen hoe een vertaalbureau werkt en hoe je een goedkope kunt vinden.

Werkwijze

Een vertaalbureau vertaald van en naar buitenlandse talen. Het aantal talen dat een vertaalbureau is afhankelijk van hoe groot een vertaalbureau is en wat voor soort mensen ze in dienst hebben. Er zijn wel een aantal talen dat haast elke vertaalbureau kan vertalen. Deze zijn Engels, Frans, Duits en Spaans. Dit komt doordat veel mensen in Nederland deze talen beheersen.

Als een vertaalbureau opdracht binnen krijgt gaat ze kijken wie het beste de opdracht kan uitvoeren. Hierbij wordt er niet alleen gekeken naar welke talen ze beheersen maar ook naar het vakgebied waar ze kennis van hebben.

Goedkope vertaalbureau vinden

Een goedkope vertaalbureau vind je door de prijzen van verschillende vertaalbureaus met elkaar te vergelijken. Hiervoor moet je bij een aantal vertaalbureaus een offerte aanvragen. Dit kan heel makkelijk met het contact formulier op hun websites. Ze reageren meestal binnen een dag of twee met een offerte. Wanneer je alle offertes binnen hebt kun je de prijzen gaan vergelijken en voor de goedkoopste vertaalbureau gaan.