DHCH 2018
Image default
Auto’s en Motoren

Autorijden zonder teveel te betalen

Autorijden kan een behoorlijke aanslag zijn op je portemonnee. Hoe kun je de kosten drukken? Natuurlijk kun je zo zuinig mogelijk rijden en zorgen dat je geen boetes krijgt. Maar ook goedkoop een auto leasen kan helpen. Veel mensen denken bij lease aan dure auto’s van de zaak, maar met private lease kun je voordeliger uit zijn dan met de aanschaf van een eigen auto; juist voor kleinere, dus toch al goedkopere, auto’s. 

Goedkoop auto leasen geeft grip op je geld

Wanneer je een auto least, betaal je maandelijks een vast bedrag aan de leasemaatschappij. Dat biedt overzicht over je financiële situatie. Structuur en inzichtelijkheid zijn doorslaggevende factoren wanneer je je uitgaven in de hand wilt houden. In de aard van een leaseconstructie zit inzicht in je bestedingspatroon dus al ingebakken. Onverwachte uitgaven voor onderhoud en reparatie, die ook nog eens heel hoog kunnen zijn, worden geëlimineerd; dat wordt allemaal al door je maandelijkse termijnen gedekt. Heb je ook nog pechhulp en een vervangende auto in je contract zitten, dan blijf je dus ook mobiel als je auto gerepareerd moet worden zonder een cent bij te betalen. 

Let goed op de voorwaarden van je contract

Betaal je dan echt helemaal niets extra met een leaseauto? Dat ligt er natuurlijk aan wat er wel en niet in je contract is opgenomen. Om te beginnen het vrij te rijden aantal kilometers. Als je dat overschrijdt, kan het zijn dat je veel moet bijbetalen. Het is dus zaak om binnen je kilometrage te blijven. Verder verschilt het per aanbieder welke verzekeringen er inbegrepen zijn. Ook (winter)banden zitten niet altijd standaard in het pakket. Worden pechhulp en vervangend vervoer in het buitenland ook gedekt? En tot slot: wil je van je auto af voor het contract afloopt, dan ben je veel geld kwijt aan de afkoopsom. Dat is natuurlijk zonde van het geld.

http://www.goedkoopautoleasendirect.nl/

13 comments

Comments are closed.