DHCH 2018
Image default
Zakelijk

Een nieuwe baas vinden in 2018

Veel mensen vinden het lastig om hun oude werkgever te laten. Sommige mensen hebben heel lang gewerkt voor een baas en hebben hier misschien wel 20 jaar gewerkt. Dit betekent dat je 20 jaar lang hier misschien wel 40 uur per week gespendeerd hebt en dit zomaar achter je laten kan zwaar zijn. Je kan zowel vriendschappelijk als minder vriendschappelijk uit elkaar gaan. Het is hoe dan ook erg vervelend en je moet het vrij snel achter je laten. Je moet vooruit kijken en dit is misschien niet mogelijk zonder een degelijk outplacement traject.

Als eerst gaan we kijken wat nou precies een outplacement traject is. Het is een soort reis waarbij je gaat kijken wat je nou precies wilt met je leven. Wat wil je? Hoe ga je dit bereiken? Hoe wil je dit bereiken? Welke concessies ben je bereid te doen? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen. De eerste stap is een gesprek met een professional. Er wordt gekeken naar wie jij bent en welke loopbaancoach het beste bij jou past. Als jij namelijk begeleid wordt door iemand die echt bij je past is de kans dat je het halen gaat velen malen groter. 

Ten tweede gaan we kijken naar de kosten van een outplacement traject. Dit traject kost ongeveer 1900 euro. Dit zijn de kosten voor het hele traject. Je kan er voor kiezen om maar een deel van het traject te volgen. Je mag dan zelf bepalen waarvan jij het wel of niet nodig vindt om mee geholpen te worden. Het lastige is dat je dit misschien zelf niet heel goed inschatten kan.

Als je een goede loopbaancoach hebt en eerlijk tegenover elkaar bent zorgt hij ervoor dat hij een werkgever vindt die bij je past. Hierdoor krijg niet alleen jij een baas die bij je past. Je toekomstige werkgever krijgt een werknemer die bij hem past. Hierdoor hoeft hij geen medewerkerstevredenheidsonderzoek te doen.

https://carrierepoort.nl/