DHCH 2018
Image default
Architectuur

Lichtkoepel op je dak?

Ja het klopt, want nu kun je ook gewoon een lichtkoepel op het dak van je woning laten plaatsen als particulier. Diverse aannemers in bedrijven doen dit tegenwoordig en specialiseren zich op lichtkoepel voor woningen.

Voor een lichtkoepel op het dak moet je wel een vlak dak hebben of een ander soort dak dat deze constructie kan ondersteunen. Op sommige daken is het namelijk niet mogelijk om een lichtkoepel te bouwen omdat het de constructie niet kan ondersteunen en hierdoor bestaat het gevaar van instorten. Het is wel in sommige gevallen mogelijk om het dak aan te passen zodat het plaatsen van een lichtkoepel alsnog mogelijk is.

Als je wil weten of het mogelijk is om een lichtkoepel op het dak te laten plaatsen kun je hiervoor contact opnemen met een aannemer. Als je een vlak dak hebt is het bijna zeker dat dit mogelijk is maar voor de zekerheid kun je dit toch nagaan. Je kunt ook gelijk een offerte aanvragen om te kijken hoeveel het gaat kosten om een lichtkoepel te plaatsen. Hierbij word er naar de totaalkosten gekeken van het voorbereiden van het dak, bouwen van de lichtkoepel en het plaatsen ervan. Zo weet je hoeveel het allemaal bij elkaar past.