DHCH 2018
Woningen

Professionele installatie en advies voor inbraakbeveiliging

Bij inbraakbeveiliging is de professionele montage en installatie van de verdedigingsmaatregelen zeer belangrijk. Omdat een verkeerd geïnstalleerde inbraakbeveiliging zelfs met de beste certificering geen zin heeft. Hier vind je meer informatie en maatregelen op het gebied van inbraakbeveiliging en -preventie.

Inbrekers die alleen ’s nachts te werk gaan als het donker is? Helaas is dit een hardnekkige mythe. De meeste inbraken vinden plaats tussen 12 en 14 uur en 16 en 18 uur. De meeste inwoners zijn niet thuis en de dieven hebben het er gemakkelijk mee.

Vooral in deze tijden zijn veel bewoners in het dagelijks leven op pad en is er niemand thuis. Of je nu op het werk, onderweg bent met kinderen of je hobby’s uitoefent – natuurlijk moet je dit alles kunnen doen met de wetenschap dat je huis veilig is. De vakantieperiode is ook een zeer populaire tijd voor inbrekers, omdat je zelfs meerdere dagen niet thuis bent en inbrekers dus nog meer tijd hebben. Juist daarom zijn kleine maatregelen de moeite waard om dieven af te schrikken.

Met onze inbraakpreventietips kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de bescherming van je huis. Dit maakt het moeilijk voor inbrekers om ongemerkt je huis binnen te komen en je weet dat alles thuis onder controle is.

Als je een huis of appartement nadert en ziet dat het licht aan is, je hoort muziek of tv-geluiden en een hond blijft blaffen of je hoort stemmen, zou je dan geloven dat de bewoners daadwerkelijk op het strand liggen?

De bekendste maar effectiefste klassiekers op het gebied van inbraakpreventie:

  • Laat je buren of vrienden regelmatig je brievenbus leegmaken zodat de post en kranten zich niet opstapelen.

  • Zeg het dagblad voor de periode van je vakantie op of stuur het ergens anders naartoe.

  • Vergrendel altijd ramen en deuren met veiligheidssloten, maar laat de rolluiken niet twee weken lang zakken.

  • Maak de boodschap op je antwoordapparaat zo neutraal mogelijk. Niet iedereen die je belt, moet weten dat je op vakantie bent.

  • Voor alle gevallen: Laat geen grote waardevolle dingen rondslingeren en bewaar waardevolle sieraden of contant geld in bijvoorbeeld een kluisje.

Inbrekers slagen er steeds minder in om huizen en flats binnen te dringen. De reden: steeds meer mensen in Nederland rusten hun huizen uit met bijvoorbeeld deur- en raambeveiligingssystemen of met alarmsystemen en bewakingscamera’s. De reden hiervoor is dat er steeds meer mensen in Nederland hun huizen uitrusten met bijvoorbeeld deur- en raambeveiligingssystemen of met alarmsystemen en bewakingscamera’s.

 

https://www.veiligheidsslotenshop.be