DHCH 2018
Image default
Woningen

Vouwgordijnen en gordijnen.

Het blijft lastig kiezen wat voor soort raamdecoratie u gaat toepassen. Wilt u luxe houten jaloezieën maar passen deze niet binnen uw budget? Of kiest u voor de goedkopere rolgordijnen maar geven deze weer te weinig sfeer aan uw interieur? Bekijk dan eens de mogelijkheid van vouwgordijnen en gordijnen. Vouwgordijnen zijn er in alle soorten en maten. Zo is er volop keuze uit verschillende stoffen en kleuren, wilt u fijne transparante vouwgordijnen die zorgen voor een lichtfiltering? Of wilt u dat de vouwgordijnen er voor zorgen dat u geen inkijk heeft, dan kiest u voor een dikkere gordijnstof. Het grote voordeel van vouwgordijnen is dat u deze eenvoudig kunt combineren met overgordijnen. U kunt bijvoorbeeld vouwgordijnen toepassen voor de ramen en dezelfde stof als gordijnen toepassen voor de deuren. Door gebruik te maken van dezelfde stof krijgt u een mooie luxe uitstraling en heeft u nooit kleurverschil.

Wilt u het nog luxer en sfeervoller maken dan kiest u voor een combinatie van vouwgordijnen en gordijnen samen. Zo kunt u voor de ramen een transparante stof als vouwgordijn toepassen en hiervan ook vitrages maken voor de openslaande deuren. Vervolgens kiest u een overgordijnstof die als gordijn voor de vouwgordijnen en vitrages komt te hangen. Zo kunt u de vouwgordijnen gebruiken om overdag weinig inkijk te hebben en een fijne lichtfiltering. En kunt u ’s avonds de overgordijnen sluiten om 100% privacy te hebben. Door vouwgordijnen en gordijnen te combineren krijgt u een warme huiselijke sfeer.

Bijkomende voordelen van gordijnen en vouwgordijnen is dat de gordijnstof een goede akoestische werking heeft. Veel andere raamdecoraties hebben weinig effect op de akoestiek. Ander voordeel is dat de meeste gordijnstoffen gewoon gewassen kunnen worden, zo kunt u de vouwgordijnen en gordijnen eenvoudig zelf reinigen. Tevens zorgen de gordijnen en vouwgordijnen voor een goede isolerende werking. Stel dat u nog enkel glas in uw woning heeft dan kunt u achter de gordijnen of vouwgordijnen nog extra een voering toepassen zodat er een nog betere isolerende werking krijgt. zo kunt u ook kiezen voor verduisterende vouwgordijnen en gordijnen.

https://blinddesign.nl