DHCH 2018
Image default
Eten en drinken

Slanker worden met de diëtist Twente

Over afvallen kunnen we kort zijn. Het is een kwestie van meer bewegen en minder eten. Een combinatie werkt het best om het afvalproces te ondersteunen en, belangrijker, om het resultaat vast te houden. Maar hoe werkt dat? En welke sport om af te vallen werkt het best? De diëtist Twente vertelt het jou.

Wat werkt het beste?

De diëtist Twente heeft zich al langer gebogen over de vraag welke sportvorm het beste helpt om af te vallen. Daarbij verdeelt de diëtist Twente sporten  in grofweg 2 categorieën. De sporten waarvan je hart sneller gaat slaan (cardio) en sporten waarvan je meer spiermassa krijgt (vooral krachttraining). Van de twee blijkt cardio vooral een goede sport om meer calorieën te verbruiken en dus af te vallen. De diëtist Twente  kan sporten zoals fietsen, rennen, zwemmen aan raden. Afhankelijk van je tempo en de intensiteit kun je al snel 300 tot 800 calorieën per uur verbranden. Waarbij geldt, hoe harder je hart tekeer gaat, hoe intensiever, en hoe meer calorieën je verbrandt. Zwemmen heeft overigens een extra troef, want daarbij geldt ook: hoe kouder het water, hoe meer calorieën je verbruikt. Naast het verbranden van calorieën doet cardio trouwens nog iets: het verbetert de conditie van hart en vaten, waardoor de kans op welvaartsziektes zoals hart- en vaatziekten, een hoge bloeddruk en diabetes type 2 afneemt. Sporten is dus een goede aanvulling op de hulp van diëtist Twente

Eten door al dat gesport?

Krijg je dan geen honger van al dat sporten? Jazeker beantwoordt de diëtist Twente. Maar op lange termijn – als beweging een vast onderdeel is van je lifestyle – slaat de weegschaal toch door in de goede richting. Dus start met de hulp van diëtist Twente en ga ook sporten. Op die manier val je af en krijg je jouw perfecte figuur.