DHCH 2018
Image default
Vervoer en transport

De verschillende boottrailers bij Just Marine

Heeft u een boot gekocht of bent u van plan er een te kopen? Dan heeft u er vast al aan gedacht: Hoe moet ik die dan naar het water gaan vervoeren en weer terug? Misschien had u het al bedacht, maar daar gebruikt u een boottrailer voor. In dit artikel behandel ik met u de trailers van Just Marine.

Hoe gebruik ik een trailer?

Dit artikel gaat eigenlijk over de verschillende boottrailers die u bij Just Marine kunt krijgen, maar om u een idee te geven van hoe zo’n boottrailer nu eigenlijk werkt zal ik hierin met u de basis uitleggen.
Eerst bevestigd u de trailer aan uw auto. Vervolgens rijd u naar het water waar uw boot aangemeerd ligt. U rijd uw auto zo dat hij met de achterkant naar het water gericht staat. Vervolgens rijd u de trailer het water in, de auto moet net niet in het water staan. Dan gaat u in de boot zitten (tenzij een hulp of kennis dit al gedaan heeft) en vaart de boot op de trailer. Dan bevestigt u of iemand anders de boot aan de trailer. Dan rijd u uw auto het water weer uit, als alles goed bevestigd zit gaat dit soepel.

Wat voor boottrailer moet ik kopen?

Bij Just Marine zijn er vier verschillende typen boottrailers: motor boottrailers, sloeptrailers, rubberboottrailers en ribboottrailers. Een motorboot is een boot die werkt met een motor. Een rubberboot is een boot van rubber en een sloep is de houten versie daarvan. Een ribboot is een opblaasbare boot. Als u heeft bepaald welke boot u heeft gekocht (of wilt gaan kopen) klikt u op deze link. Hierop staan de vier typen boten die ik net uitgelegd heb en dan klikt u op uw soort boot. Nu verschijnt er een pagina met alle soorten boottrailers van Just Marine. Het makkelijke hieraan is dat u niet (zoals op andere sites) hoeft te gaan uitvogelen welke trailer bedoeld is voor welke boot, dus dit bespaart u een hoop tijd. Nadat u deze nieuwe pagina op uw scherm heeft gekregen kunt u de trailers zien. In eerste instantie zult u waarschijnlijk denken: ‘Maar huh, die zien er toch allemaal hetzelfde uit?’. Ja, dat klopt. U hoeft in principe ook niet eens meer te kiezen. Het verschil tussen de boten die u nu op uw beeldscherm heeft gekregen is namelijk alleen maar dat ze groter of zwaarder zijn, of dat ze een zwaardere boot kunnen dragen. Als u een boot gekocht heeft of wilt kopen staat het gewicht en de lengte misschien op de boot. Zo niet, dan kunt u het opzoeken, maar als u het niet kunt vinden kunt u het altijd zelf nameten of aan degene vragen van wie u de desbetreffende boot gekocht heeft. Het is belangrijk dat goed zorgt dat u uw trailer afstemt op uw boot. Heeft u een te grote trailer gekocht dan heeft u geld betaald wat niet nodig was, als u een te kleine heeft gekocht dan kunt u met de hele trailer niks doen. Wat wel scheelt, als u uw trailer bij Just Marine heeft gekocht is er nog altijd geen man overboord, want hier heeft u nog altijd 2 jaar garantie.

Ik hoop dat ik u met dit artikel geholpen heb en de meeste van uw vragen beantwoord heb. Zou u toch nog een dringende vraag hebben? Kijk dan op de site van Just Marine onder het kopje ‘Contact’. Ik wens u veel succes en plezier op het water!

https://www.justmarine.nl/boottrailers.html