DHCH 2018
Image default
Sport

tennisarm behandelen bij de chiropractor, waarom?

Heb je tennisarmklachten? Of kom je vaak met nek- en schouderpijn thuis van het werk? Dan is het verstandig om een chiropractor te bezoeken. Deze kan behandelingen uitvoeren om de tennisarm of andere blessures te verhelpen. In dit artikel lees je meer over de tennisarm behandelen bij de chiropractor.

Wat is tennisarm?

Tennisarm is een veel voorkomende aandoening die ontstaat door overbelasting van de spieren en pezen in de arm. De klachten treden vooral op bij mensen die regelmatig tennis spelen of andere racquetball-achtige activiteiten uitoefenen, maar ook bij mensen die dagelijks veel met de computer werken. De klachten van tennisarm zijn pijn in de elleboog, die soms uitstraalt naar de onderarm of schouder. Tennisarm kan ook leiden tot stijfheid en krachtverlies in de arm.

Behandeling tennisarm bij chiropractor

Een tennisarm kan met verschillende behandelingen worden behandeld. Zo kan de chiropractor massages, manipulaties en oefeningen voorschrijven om de pijn te verminderen en de spieren en pezen in de arm te ontspannen. Daarnaast is het belangrijk om rust te nemen en eventueel een brace of elleboogbandage te dragen tijdens het herstelproces. Wanneer je weer gaat tennis spelen of aan de slag gaat met de computer, is het belangrijk om voorzichtig te zijn en je arm niet overbelasten.

Als je last hebt van tennisarm of andere klachten in je arm, nek of schouder, maak dan een afspraak bij de chiropractor. Deze kan je helpen met een effectieve behandeling, rust te nemen en eventueel een brace of elleboogbandage te dragen tijdens het herstelproces. Wanneer je weer gaat tennis spelen of aan de slag gaat met de computer, is het belangrijk om voorzichtig te zijn en je arm niet overbelasten. Tot slot kan de chiropractor je ook adviseren over hoe je blessures in de toekomst kunt voorkomen. Maak direct een afspraak met Rug Medisch Centrum voor een consult.