DHCH 2018
Image default
Sport

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo is een naam die we niet snel zullen vergeten in het voetbal. Ronaldo is de meest succesvolle voetballer ter wereld en blijft records breken. Toch is hij erin geslaagd een groot deel van zijn privéleven te isoleren van de media, en dit cv geeft het meest uitgebreide beeld van de topvoetballer en zijn leven.

 

Over Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo groeide op op het Portugese eiland Madeira, als zoon van een tuinman en chef-kok. Hoewel Ronaldo misschien een ongekend succesverhaal lijkt, was zijn jeugd een ander verhaal. Zijn geboorte was eigenlijk ongewenst en zijn moeder probeerde bewust een miskraam te veroorzaken. Er was geen miskraam, dus de jonge Cristiano werd toch geboren.

 

Hij vond vreugde in het voetbal en speelde al op jonge leeftijd voor de plaatselijke amateurclub CD Nacional. Op 12-jarige leeftijd verhuisde hij naar het vasteland van Portugal en richtte hij de Lissabon Sports Youth Academy op. Vijf jaar later maakte Ronaldo zijn officiële debuut in het eerste elftal. In zijn eerste wedstrijd scoorde de vleugelspeler twee doelpunten.

 

In de zomer van 2003 werd Ronaldo geruild naar Manchester United, waar hij al snel opdook. Bij zijn debuut vond Ronaldo hier ook meerdere keren het net, waarna een icoon geboren werd. Ondertussen probeerde zijn vader het hoofd boven water te houden. Samen met een andere zoon verkocht hij het shirt van Ronaldo aan Manchester United om alcohol te kopen. Toen Ronaldo 19 was, stierf zijn vader aan een drugsverslaving.

 

In 2009 verhuisde Ronaldo naar Real Madrid voor een recordbedrag van 94 miljoen euro. Sindsdien is hij erin geslaagd de ster van het team te worden. Hij en zijn team hebben meerdere keren de Champions League gewonnen, twee keer de nationale competitie en twee keer het WK voor clubs. In een succesvol 2016 won Cristiano ook de Europacup I met zijn geboorteland Portugal.

 

Over biografie

Ronaldo wordt algemeen beschouwd als de hardst werkende man van zijn voetbalteam. De 7e komt elke dag als eerste naar het trainingsveld en vertrekt als laatste. Voetbal was zijn leven, maar over de rest van zijn leven is weinig bekend. Auteur en bestsellerauteur Guillem Balagué, vooral bekend om zijn biografie van Pep Guardiola, beschrijft het leven van de Portugese superster goed in deze meest uitgebreide biografie tot nu toe. leven.

 

De ontwikkeling van Ronaldo is goed te volgen. De vele ervaringen van oud-collega’s, coaches en managers laten zien hoe deze man Speler van het Jaar werd. De vraag is: wat houdt hem nog meer tegen? Met de komst van zijn pas geboren tweeling rijst weer de vraag: wie is de moeder van zijn kinderen? Kent deze persoon niet alleen voetbal?

 

Absoluut een niet te missen biografie voor alle voetbal- en sportfans!

  cristiano ronaldo workout

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

https://www.dergatsjev.be/2022/06/workout-cr7-cristiano-ronaldo.html