Wanneer wordt een ooglidcorrectie vergoed

Dhch2018

Het is bij verzekeraars soms een beetje lastig om precies te weten wat je wel en niet vergoed krijgt. Zo ook met een ooglidcorrectie. Wij vertellen je hier graag wat meer over hieronder.

 

 

Basisverzekering

 

De ooglidcorrectie kosten kunnen al vrij snel hoog oplopen. Vanuit de basisverzekering is de een vergoeding van de ooglidcorrectie mogelijk. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet u voldoen aan zeer strenge medische eisen. Alleen wanneer er sprake is van ernstige zichtsveldbeperking door hangende oogleden komt u in aanmerking voor een vergoeding. Dit houdt in dat uw bovenoogleden minimaal één millimeter of lager boven het centrum van uw pupil moeten hangen. Met alleen klachten als hoofdpijn en vermoeidheid komt u niet aanmerking voor vergoeding vanuit de basisverzekering.

 

Aanvullend verzekerd

 

Wanneer u aanvullend verzekerd wordt, is de kans groter dat u een vergoeding krijgt. Verzekeraars mogen dan zelf de eisen stellen waaraan voldaan dient te worden om in aanmerking te komen voor een vergoeding. In de praktijk zien we nog steeds dat er meestal een medische noodzaak moet zijn. De eisen hiervoor zijn meestal wel soepeler dan de eisen voor een vergoeding vanuit de basisverzekering. De eisen kunt u altijd vinden in de polisvoorwaarden van uw verzekering.

 

Enkele uitzonderingen zijn zeer uitgebreide aanvullende zorgverzekeringen. Via deze verzekeringen heb je soms een klein bedrag per jaar voor cosmetische ingrepen. De premies zijn echter zo hoog dat weinig mensen voor zo’n verzekering kiezen.

 

De juiste behandelaar

 

Zoek een behandelaar die u vertrouwt. De behandeling kan vaststellen of u voldoet aan de gestelde voorwaarden van de verzekeraar. Je hebt altijd een medische verklaring nodig.

 

Toestemming

 

Vraag altijd vooraf aan uw verzekeraar om de ooglidcorrectie uit te laten voeren. Verzekeraars hanteren soms een maximum bedrag dat ze vergoeden voor een ingreep.

 

De ooglidcorrectie vergoeding

 

Wanneer u recht heeft de ooglidcorrectie vergoeding voldoet u dus aan de voorwaarden van de verzekeraar en heeft u toestemming gekregen voor de behandeling. Dit is vaak niet bij zomaar een kliniek naar keuze. Verzekeraars hebben namelijk vaak prijsafspraken met een aantal klinieken.

 

https://faceland.nl/

Geef een reactie