DHCH 2018
Image default
Kinderen

Het inrichten van een schoolplein

Op de basisschool leg je, zoals de naam al doet denken, de basis bij kinderen. Hoe zij zich later gaan ontwikkelen wordt bepaald op de basisschool. Je wil de kinderen daarom in dit stadium van hun leven optimaal stimuleren. Naast de lessen in de lokalen is er nog een ander gebied op de basisschool waar een kind heel veel tijd zal doorbrengen. Ik heb het in dit geval over het schoolplein!

 

Allereerst wil je natuurlijk een gezond schoolplein. Het is voor kinderen uiterst belangrijk in hun ontwikkeling dat zij voldoende lichaamsbeweging krijgen. Zorg daarom dat je een ruim schoolplein hebt waar de kinderen voldoende bewegingsvrijheid hebben. Het is natuurlijk helemaal ideaal wanneer er ook een grasveld is. Hier kunnen de jongens en meisjes dan bijvoorbeeld voetballen of andere spellen doen die op een harde ondergrond misschien een beetje gevaarlijk zijn.

 

Op een schoolplein horen natuurlijk speeltoestellen. Het is aan te raden om een grote variëteit aan speeltoestellen neer te zetten. Er is natuurlijk zoveel keuze, ga ik voor een houten speeltoestel of toch voor de metalen? Zorg in ieder geval dat u buiten speeltoestellen koopt voor op het schoolplein zodat ze ook de verschillende weersomstandigheden aankunnen. Perfecte toestellen op schoolpleinen zijn bijvoorbeeld: schommels, de wip, een glijbaan of kleine goaltjes.

 

Waar je op een schoolplein ook erg leuke mee kunt doen is verf. Zo kun je bijvoorbeeld een parcours verven op het schoolplein waar met kleine skelters op gereden zou kunnen worden. Ook voor hinkelspelletjes is het handig om een hinkelbaan te hebben op het schoolplein.

 

Het belangrijkste aan de inrichting van het schoolplein is dat het uitdagend genoeg is voor de kinderen. Ook moet je er natuurlijk rekening mee houden dat je te maken hebt met de leeftijden vier tot en met twaalf. Voor alle kinderen moet er wat te doen zijn. Het is daarom aan te raden om een professional bij de inrichting van het schoolplein te betrekken.

 

https://www.buitenspeelgoed.nl/

17 comments

Comments are closed.