DHCH 2018
Image default
Auto’s en Motoren

Winterbanden en sneeuwkettingen

Heftigere weersomstandigheden zoals sneeuw en ijzel zorgen ervoor dat je sneller met winterbanden wilt rondrijden. Soms heb je dan als aanvulling ook sneeuwkettingen nodig. Zo heb je de minste kans op eventuele ongelukken. In sommige landen zijn sneeuwkettingen zelfs een verplichting! Sneeuwkettingen zijn er in verschillende soorten en maten, maar het is eerst handig om de bandenmaat van je auto te weten én bovendien speelt het type auto ook een rol. Aan de zijkant van je autoband kun je de bandenmaat vinden. Het is goed om uitgebreid onderzoek te doen naar welke soort ketting bij jouw autobanden zou matchen.

Soorten sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen lopen uiteen van traditionele met schakels die je nodig hebt bij hevige sneeuwval bijvoorbeeld, tot loopvlakkettingen en sneeuwsokken. Loopvlakkettingen zijn geschikt voor auto’s met brede banden. De sneeuwketting kan bij deze auto’s niet tussen het wiel en de wielkast komen en een loopvlakketting biedt dan uitkomst. Tot slot zijn er sneeuwsokken, die meer geschikt zijn voor incidenteel gebruik. Ze zijn relatief gezien voordelig en gemakkelijker te monteren. Bovendien zijn ze goed te wassen.

Welke maat heb ik nodig?

Je monteert sneeuwkettingen om de aangedreven wielen. Je dient dus eerst te achterhalen of de auto vierwiel-, voorwiel- of achterwielaandrijving heeft. Bij een vierwielaandrijving is het namelijk niet altijd nodig sneeuwkettingen om alle wielen te monteren. Als je de maat van je autoband weet, kun je sneeuwketting maten gaan vergelijken en zo de juiste sneeuwketting kiezen. Dit dient uiteraard wel zorgvuldig te gebeuren. Je wilt immers niet op wintersportvakantie gaan en er ergens in de Alpen achter komen dat de sneeuwketting maten niet correct zijn. Het is tevens aan te raden handigheid te krijgen in het monteren van de sneeuwkettingen. Zorg daarnaast dat je altijd een matje of kleed bij je hebt als je de kettingen gaat monteren. Bekijk en lees de omschrijving grondig voordat je begint met het monteren.

https://www.sneeuwkettingenkopen.nl/sneeuwketting-maten