DHCH 2018
Image default
Bedrijven

Alles over het bouwen van een huis

Bij het bouwen van een nieuw en eigen huis kun je jouw huis precies maken naar wens en droom. Je bent dus letterlijk bezig met het bouwen van je droomhuis. Bij het bouwen van een huis komt veel kijken en vaak weet je nog niet wat er voor nodig is om het uiteindelijke product af te leveren. Dat gaan we je in dit blog uitleggen.

 

Voorbereiding

Voordat je begint met bouwen moet je eerst een keuze maken tussen het zelf bouwen van je woning of het inschakelen van een aannemer. De meeste mensen kiezen ervoor om een aannemer in te huren omdat dit simpelweg makkelijker is en een hoop stress voorkomt. Daarnaast ga je een budget bepalen voor hetgeen je maximaal wil en kan uitgeven aan de bouw van jouw droomhuis. Het is niet geheel onbelangrijk om van tevoren al een plan te bedenken en een moodboard met ideeën op te stellen. Daarna ga je een vergunning en financiering aanvragen. Na een hoop van deze stappen gevolgd te hebben kan het bouwen bijna beginnen.

 

Budget bij nieuwbouw

Afhankelijk van welke soort woning je gaat bouwen zijn er gemiddelde kosten waar je op kan rekenen. Bij het bouwen van een klein huis (100 m2) zijn de kosten rond de €138.000, bij de bouw van een normaal huis (150 m2) zijn de kosten rond €185.000 en wil je een moderne villa bouwen dan zitten de kosten bij 200 m2 rond de €212.000. Bij IHC architects kun je jouw eigen moderne villa laten bouwen.

 

https://www.ihcarchitects.com/moderne-villa-bouwen/