DHCH 2018
Image default
Bedrijven

Investeren in gezondheid en onderhoud voor de onderneming

Wanneer je met verschillende soorten apparatuur werkt, dan is dit een behoorlijke investering geweest voor uw onderneming. Daarom wil je er voor zorgen dat je de levensduur van de apparaten zo lang mogelijk kunt verlengen. Niet alleen voor de eigen portemonnee, maar ook voor het milieu. Een van de maatregelen die je dan kunt nemen is het gebruik maken van sensoren die de trillingen van de apparatuur zullen en kunnen meten. De meeste trillingen horen er namelijk niet te zijn en kunnen op verschillende problemen wijzen. Sommige trillingen zijn voor het oog pas laat op te merken en daarvoor is een stukje zorgvuldigheid erg belangrijk. 

Tijdig onderhoud plegen 

Door de trillingen tijdig op te merken, is het makkelijker om tijdig de juiste reparaties of handelingen uit te voeren om het trillen te kunnen laten stoppen of zo veel mogelijk te beperken. Door snel het probleem te signaleren is het makkelijker om sneller onderhoud te plegen en zo voorkom je grotere problemen met de apparatuur die de levensduur zouden kunnen beperken. Dat is natuurlijk in alle gevallen zonde en zo kun je een hoop geld besparen. De sensoren zijn altijd aanwezig en zijn gemaakt van een goede kwaliteit waardoor de sensoren ook constante kwaliteit kunnen bieden. Zo weet je zeker dat iedere trilling niet onopgemerkt zal kunnen blijven.  

Gezondheidsproblemen door te harde geluiden 

Trillingen kunnen erg van elkaar afwijken, maar soms ook erg dicht bij elkaar liggen en daarom is een nauwkeurig systeem geen overbodige luxe. Kies daarom voor een systeem die deze waarden kan garanderen. Een ander probleem dat voor kan komen, zijn de problemen met geluid. Op sommige werkplaatsen is het geluid namelijk te luid en dit heeft in de meeste gevallen negatieve effecten voor het personeel dat op deze werkplekken aanwezig is. Daarom is het belangrijk om geluidsmetingen uit te voeren om zo problemen te voorkomen en een stukje veiligheid voor het gehoor te kunnen waarborgen.  

Nauwkeurigheid is essentieel 

Het is belangrijk om voorzien te zijn van een goede meter die goed gekalibreerd is om zeker te zijn van de nauwkeurigheid van de meter. Wanneer dit niet het geval is, lopen de werknemers een onnodig groot risico op gehoorschade en dus ook schade aan de gezondheid en het is voor alle betrokken partijen belangrijk om er zo veel mogelijk aan te doen om dit te voorkomen. Wanneer je als bedrijf twijfelt of deze metingen ook voor de onderneming van toepassing zijn, is het het beste om contact op te nemen met een gespecialiseerd bedrijf.  

https://www.enmo.eu/professionele-sensoren-voor-het-meten-van-trillingen/