DHCH 2018
Image default
Bedrijven

Hier moet je overal aan denken als je ergens anders gaat wonen

Verhuizen betekent voor veel mensen vaak een hoop zaken regelen. Niet gek, want bij verhuizen komt ook een hoop kijken. Naast veel praktische zaken als het inpakken van spullen en eventueel verbouwen, komen er ook veel administratieve zaken kijken bij het verhuizen. Het is dan makkelijk om goed te bekijken wat er zoal geregeld moet worden als je ergens anders gaat wonen. Ben jij benieuwd waar je zoal op moet letten? Lees dan snel verder!

Administratief

Je adreswijziging doorgeven is uiteraard een van de meest voor de hand liggende stappen bij het verhuizen. Geef alle instanties alvast je nieuwe adres door. Vermeld hierbij duidelijk de datum waarop je op je nieuwe adres gaat wonen. Een minder voor de hand liggende stap is misschien wel je reiskostenvergoeding op het werk aanpassen. Krijg je namelijk reiskostenvergoeding? Die is gebaseerd op het aantal kilometers dat je aflegt tussen huis en werk. Bij een verhuizing wijzigt dit aantal kilometers natuurlijk. Pas deze daarom aan. Dit kun je checken bij de Belastingdienst.

Fiscaal

Fiscale zaken aanpassen zijn natuurlijk ook nodig bij het verhuizen naar een nieuwe plek. Een verandering in je hypotheeklasten heeft ook invloed op bijvoorbeeld je belasting. Ga na wat de invloed van je veranderende hypotheeklasten is op je fiscale status en zorg zo dat je later niet voor verrassingen komt te staan! Daarnaast kun je ook checken of je in aanmerking komt voor huurtoeslag. Bij het huren van een nieuw huis is dit namelijk het uitzoeken waard. Dit is te achterhalen via de Belastingdienst.

In je nieuwe omgeving

Er zijn ook een aantal zaken die je kunt checken in je nieuwe omgeving. Denk bijvoorbeeld aan wat er zoal in je nieuwe omgeving te doen is. Is er een supermarkt in de buurt of een school voor je kinderen? Of heb je bijvoorbeeld jonge kinderen en ben je op zoek naar een opvang voor peuters? Een opvang voor peuters is wel zo handig als je bijvoorbeeld veel werkt en geen oppas hebt. Je kunt vaak online checken in welke dorpen er een opvang voor peuters te vinden is, en wellicht bij jouw nieuwe woonplek!

 

 

 

https://www.dakkindercentra.nl/peuteropvang/