DHCH 2018
Image default
Bedrijven

Tips om te slagen voor je auto theorie examen

Lees dit artikel als jij je slagingskans voor je theorie examen wilt verhogen!

Leer goed voor de theorie!

Bereid je goed voor op je examen door veel te oefenen. Leer eerst goed de stof van het theorie examen uit het theorie boek. Als je de regels redelijk denkt te kennen, kan je gratis theorie examen oefenen. Door gratis theorie examen te oefenen, kan je controleren of je de theorie ook daadwerkelijk beheerst.

Neem de tijd om je goed voor te bereiden

Begin op tijd met het oefenen en leren voor het theorie examen. Je kunt beter elke dag een uur leren dan 5 uur achter elkaar op een dag. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen gemakkelijker feiten onthouden als deze geleerd zijn over een langere periode, gespreid leren, dan dat deze feiten in een korte tijd erin zijn gestampt.

Schrijf op wat je lastig vindt

Tijdens het leren kan je een samenvatting maken van alle stof die jij moeilijk vindt, schrijf deze op zodat je deze vaker kan herhalen. Op deze manier kan je ook voor jezelf testen of je de theorie goed begrijpt. Bij het maken van een samenvatting word je namelijk gedwongen om na te denken over de verbanden tussen theorie en praktijk.

Herhaling, herhaling, herhaling!

Herhaal de geleerde theorie meerdere malen. Je kunt hiervoor de gemaakte samenvatting gebruiken. Door de geleerde stof te herhalen maak je de stof eigen. Na meerdere malen herhalen zal je zien dat je de stof beheerst.

Doe meerdere oefenexamens

Je kunt controleren of je de stof beheerst door meerdere oefenexamens te herhalen. Elk oefen examen bestaat uit andere vragen, dus het is verstandig om meerdere verschillende gratis theorie examens te oefenen.

Leer van je fouten

Door de oefenexamens kan je een duidelijk zicht krijgen op de punten waar je moeite mee hebt. Bestudeer de gemaakte fouten en de stof die daarbij zit goed en probeer het dan nog eens, je zult zien dat je al snel veel minder fouten zult maken.

https://theorie-oefenexamen.nl/gratis-theorie-examen-oefenen/