DHCH 2018
Image default
Bedrijven

Een grofvuil container huren

Wanneer je gaat verbouwen kan je veel grofvuil in Rotterdam of ergens anders in Nederland hebben. Grofvuil in Rotterdam of ergens anders in Nederland is normaal als je gaat verbouwen. Je moet dan vaker naar het stort rijden omdat je zoveel afval hebt. Niet handig als je wil doorwerken. Je kan er dan vaak beter voor kiezen om een grofvuilcontainer te huren. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan verder.

 

Wat is grofvuil? Grofvuil is alles wat niet in vuilniszakken kan en wat geen groenafval is. Dit afval mag niet te zwaar zijn en het moet handig verpakt zijn. Voorbeelden van grofvuil zijn meubels, groot metaal en fietsen. Zelfs matrassen kunnen bij het grofvuil in de meeste gevallen.

 

Containers

Kies je ervoor om een grofvuilcontainer te huren dan kun je kiezen uit drie formaten. Je kan kiezen uit een grofvuilcontainer van 3 m3, 6 m3 en 10 m3. Ook kun je kiezen voor een gesloten container, deze is 10 m3. De prijzen variëren per formaat en per bedrijf, dus je kunt het beste even kijken bij het bedrijf waar je wil huren wat het precies kost. Het bestellen kan altijd eenvoudig online en is binnen een paar klikken geregeld.

 

Wat mag erin? In de grofvuilcontainer mogen een hele hoop dingen. Er mogen meubels en ook tuinmeubels in. Ook mogen er raambekleding, sanitair en fietsen in. Daarnaast mogen er ook vloerbedekking, plastic en metalen in en hout en laminaat ook. Als laatste mag je er glas ingooien. Wil je er matrassen ingooien? Dan geldt er een toeslag van meestal €50 euro exclusief BTW. Ook autobanden mogen erin, maar ook tegen een toeslag. Dit is meestal ronde de €35 euro exclusief BTW.

 

Ophalen

Is de container vol? Dan wordt deze automatisch weer opgehaald. Je moet wel opletten, want vaak mag het vuil niet verder dan 3 centimeter boven de rand uitkomen. Je mag de container ook vaak maar een week laten staan dus let hierop. Wil je de container langer laten staan? Dat kan, maar dan betaal je extra.

https://afvalcontainersrijnmond.nl/grofvuil-rotterdam/