DHCH 2018
Image default
Mode en Kleding

Het gemak van een BH

Het gemak van een BH

Het gemak van een bh lijkt natuurlijk ontzettend logisch, toch zijn er ook veel vrouwen die ervoor kiezen om er geen één te dragen. Maar of dit verstandig is, dat is voor velen nog steeds een flinke discussie. Omdat je hier zelf volledig de vrije keuze in hebt, kun je dus ook zelf het beste bepalen of het wel of niet prettig is voor je. Wanneer je begint te merken dat je last krijgt, doordat je je borsten niet ondersteunt, is het misschien tijd er eens over na te gaan denken wel een bh te gaan dragen. Om je een idee te geven welke gemakken een bh heeft, maar ook wat het belang is van een goede bh, hebben we enkele situaties waarin het dragen van een bh wel zo prettig is verder voor je uitgelicht.

Het dragen van een bh tijdens de zwangerschap

Iedere vrouw kent vast wel het gevoel van vrijheid wanneer ze na bijvoorbeeld een dag werken zichzelf kunnen ontdoen van hun bh. Toch zal je merken, dat wanneer je zwanger bent, dit een heel ander verhaal is. Doordat je borsten gedurende deze tijd ontzettend gevoelig zijn, door de groei en ontwikkeling die ze doormaken, is het gemak van het dragen van een zwangerschapsbh een ware uitkomst. Deze bh zorgt er namelijk voor, dat je borsten extra worden ondersteunt, waardoor eventuele bewegingen kunnen worden opgevangen.

Een bh tijdens het sporten

Wanneer je als vrouw veel sport, dan zal je merken dat je borsten gedurende een training flink wat voor de kiezen krijgen. Vooral bij sporten zoals hardlopen is het belangrijk dat je ze daarom dus ook de juiste ondersteuning biedt. Niet alleen voor je eigen gemak, maar ook voor de gezondheid van je lichaam. Draag je namelijk geen sport bh zonder beugel, dan zal je op ten duur last kunnen krijgen van beschadigd borstweefsel. Dit zal op lange termijn zelfs kunnen zorgen dat je borsten gaan hangen. Het dragen van een bh tijdens het sporten is dus niet alleen een stuk fijner, maar voorkomt ook letsel op lange termijn.

Een bh naar je werk

Wanneer je een kantoorbaan hebt, dan zullen je borsten uiteraard wat minder te verduren hebben, dan wanneer je de hele dag in de weer bent. Toch is het ook tijdens een hele dag zitten belangrijk dat je borsten goed worden ondersteunt. Vind je een normale bh niet fijn zitten, kies dan eens voor een panache sport bh. Deze is vaak qua stof iets zachter, maar zit wel een stukje strakker. Naast het feit dat het een stuk prettiger zit, is het ook voor jezelf natuurlijk een stuk prettiger om vooral op je werk gewoon een normale of sport bh te dragen, in plaats van dat je collega’s je natuurlijke vormen kunnen zien.