DHCH 2018
Image default
Bedrijven

De aanschaf van kruisroeden en plakroedes

Bent u op zoek naar goede kruisroeden of plakroedes? Dan zult u er tijdens uw zoektocht achter komen dat het aantal aanbieders van kruisroeden en plakroedes niet heel groot is. Dit komt doordat er tegenwoordig niet heel veel gebruik meer wordt gemaakt van kruisroeden en plakroedes. Dit in tegenstelling tot vroeger, toen alle ramen waren voorzien van kruisroeden en plakroedes. Daar het aantal aanbieders van kruisroeden en plakroedes niet heel groot is, zal het gemakkelijk zijn een deskundig bedrijf te vinden dat kruisroeden en plakroedes maakt. Er zijn immers niet heel veel bedrijven meer die dit stukje vakmanschap uitoefenen.

Wat zijn Kruisroeden en plakroedes?

Veel mensen, en dan meer specifiek de jongere generatie, zal aangeven nog nooit eerder van kruisroeden en plakroedes gehoord te hebben. Ondanks dat ze misschien de benaming niet kennen, zullen ze onbewust in hun leven al wel heel vaak kruisroeden en plakroedes gezien hebben. Kruisroeden zijn roeden, ofwel latjes, die op een raam worden geplaatst (wanneer ze geplakt worden spreken we van plakroedes). Vooral bij klassieke panden zien we kruisroeden en plakroedes terug. De kruisroeden en plakroedes worden tegenwoordig gebruikt vanuit decoratief oogpunt. Vroeger was het een noodzaak, daar er nog geen grote ruiten geproduceerd konden worden.

Waar zien we kruisroeden en plakroedes terug?

Zoals gezegd zien we kruisroeden en plakroedes vooral terug bij klassieke panden. Ook bij nieuwe panden die een klassieke uitstraling moeten hebben, zien we ze terug. Kruisroeden en plakroedes is echt iets van vroeger, daarom zien we het in het huidige straatbeeld niet heel veel meer terug. Toch zijn er mensen die graag gebruik maken van kruisroeden en plakroedes, bijvoorbeeld bij een mooie woonboerderij of een monumentaal pand. Wanneer men een pand een klassieke en sfeervolle uitstraling wil geven, is het gebruik van kruisroeden en plakroedes dé uitkomst. Wilt u uw pand graag een warme en klassieke uitstraling geven? Kies dan voor het gebruik van kruisroeden en plakroedes.