DHCH 2018
Image default
Vervoer en transport

Tips om verhuisstress te voorkomen

Verhuizen is een bijzondere gebeurtenis. Het is niet iets dat de gemiddelde Nederlander vaak doet. Uitzonderingen daar gelaten verhuist de gemiddelde Nederlander volgens het CBS 7 maal in zijn leven. Verhuizen doet de Nederlander het vaakst in de leeftijdscategorie 18 – 35 jaar oud. Als verhuisbedrijf vertellen we je graag wat je kunt doen tegen de verhuisstress. 

Waar komt de verhuisstress vandaan? 

Het complete proces van een nieuw huis kopen of huren geeft al de nodige stress. Wanneer u dit achter de rug heeft, kunt u zich voorbereiden op de stress van de verhuizing zelf. Het kan zijn dat u een zogenaamd klus-huis gekocht heeft. U denkt genoeg tijd ingepland te hebben om een volledige verbouwing te doen voordat de verhuizing gepland staat. Het kan altijd tegen zitten en om stress te voorkomen is het aan te raden dat u in de planning van de verbouwing rekening houdt met onvoorziene vertraging. Het kan zijn dat tijdens het verplaatsen van een muur blijkt dat er betonrot in de draagmuren zit of bij het vervangen van de dakkapel vindt de aannemer houtworm in de houten balken. Het is verstandig om samen met de aannemer een plan te maken en vooral veel te vragen. U heeft de regie en de aannemer is de expert. Wanneer u de aannemer vraagt naar vertragingen die zouden kunnen optreden, dan kunt u daar rekening mee houden in de overdrachtstermijn.

De verhuizing komt in zicht

Uiteindelijk komt het moment van de verhuizing in zicht. Om stress te voorkomen, kunt u het beste in een vroeg stadium, zo’n 3 a 4 maanden voordat de verhuizing gepland staat, beginnen met het inpakken van de spullen die u mee wilt nemen naar uw nieuwe huis. U kunt het beste beginnen met de spullen die u niet dagelijks gebruikt in verhuisdozen te doen. Het is aan te raden om op de verhuisdozen de inhoud te schrijven en waar de doos tijdens de verhuizing moet worden neergezet. Bijvoorbeeld Lego, zolder of beddengoed, slaapkamer achter. Als alles wat ingepakt kan worden in de verhuisdozen zit, hoeft u zich daar niet druk meer over te maken. Op de dag van de verhuizing kunt u zich dan concentreren op de meubels, TV en andere zaken die dagelijks gebruikt worden of te groot zijn om in te pakken. Om er zeker van te zijn dat alles veilig en onbeschadigd verhuisd wordt, kunt u het beste een professioneel verhuisbedrijf in de arm nemen.

Tot slot is een verhuizing de uitgelezen mogelijkheid om spullen die u niet meer gebruikt van de hand te doen. U kunt spullen die nog bruikbaar zijn op Marktplaats te koop zetten. Spullen die kapot of onverkoopbaar zijn, kunt u meteen naar de vuilstort brengen. Zo voorkomt u dat u spullen moet inpakken en verhuizen die u vervolgens nooit meer gebruikt.

Gaat u verhuizen, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/