DHCH 2018
Image default
Vervoer en transport

Wat kan je allemaal kwijt in een disselbak?

Veel mensen schaffen een disselbak aan voor hun aanhanger of caravan. Dit doen zij omdat deze bak extra opbergruimte biedt naast de ruimte binnen de aanhanger. De vraag is alleen wat kan je allemaal doen in deze bak. Dit ligt ook erg aan het soort disselbak die je koopt. Dit heeft te maken met het materiaal en de grootte van de bak. Verder in dit artikel worden de verschillende soorten disselbakken besproken, en wat voor spullen je eigenlijk allemaal kwijt kan in een disselbak.

Soorten disselbakken

Er zijn verschillende soorten disselbakken online te bestellen. Zo heb je aluminium en kunststof disselbakken in verschillende maten. Een aluminium disselbak is sterk van materiaal, en ook ideaal om andere zware materialen op te zetten. Vaak nemen deze disselbakken wel meer ruimte in beslag dan een kunststof disselbak, en daarbij zijn deze wel wat duurder. De levensduur van deze kisten is wel een stuk langer. Hier kan je jaren mee doen. Een kunststof is een goedkopere, en van minder kwalitatieve kwaliteit. Een voordeel van deze bak is dat deze makkelijk is in gebruik, omdat deze bak lichter is. Zo kan je makkelijk deze bak van de aanhanger afhalen, als je deze bak niet nodig hebt.

Wat kan je allemaal kwijt in een disselbak?

In een disselbak kan je veel spullen kwijt. Disselbakken zijn vooral bedoeld voor kleinere spullen, het is zonde om de gehele disselbak met één object te vullen. Veel mensen gebruiken een disselbak om gereedschap, reserve onderdelen en verkeersspullen in kwijt te kunnen. Ook kan je aanhangernetten, of spanbanden kwijt in de disselbak als je de aanhanger niet gaat gebruiken. Een disselbak is een ideale opbergplaats voor materialen die je niet kwijt wilt raken.

Disselbak aanschaffen

Bij het kopen van een disselbak moet je dus goed nagaan wat je kwijt wilt in de bak en hoe groot de bak mag zijn. Natuurlijk kijk je ook naar de prijs. Zo zijn aluminium disselbakken duurder dan kunststof disselbakken, maar zijn aluminium disselbakken wel een stuk sterker. Naast de disselbak zelf is het ook handig om andere onderdelen aan te schaffen. Zo is het handig om een disselslot aan te schaffen. Met dit slot voorkom je diefstal, en ook het openslaan van de deksel van de disselbak. Diefstal komt tegenwoordig steeds vaker voor, en het dus goed om daar rekening mee te houden. Deze sloten heb je ook in verschillende prijzen en soorten te krijgen. Zo kan je kiezen voor het simpel hangslot, maar zijn er ook geavanceerde sloten te krijgen. Een montage set voor de disselbak is ook handig om meteen aan te schaffen. Met deze set kan je makkelijk en snel de disselbak aan de aanhanger vast maken.