DHCH 2018
Image default
Bedrijven

Wanneer maak je gebruik van een drukkerij

Voor vele opdrachten kun je deze laten uitwerken bij een etikettendrukkerij. Denk hierbij aan projecten die je op een professionele manier afgedrukt wil hebben. Dan kun jij je werkzaamheden laten uitvoeren door een drukkerij. Dit is een werkplaats waar typografische werkzaamheden worden uitgevoerd door een ervaren drukker.

Met behulp van bepaalde machines zoals drukpersen, inkjetprinters, en andere apparaten worden er documenten, posters, flyers, spandoeken, boeken etc. afgedrukt. Vroeger werden er handstempels gebruikt, uiteraard heb je nu dus geavanceerde machines die dit werk hebben overgenomen. Zo gaat het werk sneller en wordt het ook nog eens beter uitgevoerd.

Drukkerij

Studenten maken meestal ook wel een keer tijdens hun studie gebruik van de diensten van een drukkerij. Zo kunnen er scripties afgedrukt worden in een net document, eventueel met nietjes, gaatjes of bindwerk. Daarnaast kunnen de creatieve studenten hun posters en flyers laten afdrukken. Ben je klaar met je opleiding, dan is er een mogelijkheid om visitekaartjes te bestellen.

Maar ook leuke dingen zoals ansichtkaarten en speelkaarten zijn producten die een drukkerij kan leveren. Meestal zijn er wel een aantal eisen voor het document dat ingeleverd wordt om afgedrukt te worden. De drukkerij zal de voorwaarden doorgeven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de afmetingen van een document of het documenttype zoals een PDF.

Zelf kan iemand zich ook laten omscholen tot een drukker. Hiervoor kan er een cursus gevolgd worden of je gaat in dienst bij een drukkerij die je de kneepjes van het vak zal leren. Op zich zijn drukkers altijd wel ergens nodig, maar vaker gaan drukkerijen wel voor iemand die bepaalde specialisaties heeft geleerd. Grafische kennis is ook van belang. Zo is het bijvoorbeeld handig om te leren werken met verschillende Adobe programma’s zoals InDesign. Dit is een programma waarbij je documenten kunt opmaken. Een werkdag bij een drukkerij zal altijd erg variëren omdat je veel verschillende opdrachten zult gaan uitvoeren. Voor vele opdrachten kun je dus zelf ook terecht bij een drukkerij.

https://www.optimumgroup.nl/